Nu se mai dă avertisment: Amendă între 8.000 și 10.000 de lei pentru nedotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic

Nu se mai dă avertisment: Amendă între 8.000 și 10.000 de lei pentru nedotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic

Guvernul a eliminat, recent, nedotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic, de pe lista contravențiilor care erau sancționare cu avertisment la prima abatere.

Cu alte cuvinte, firmele și comercianții care nu-și iau case noi de marcat vor risca o amendă între 8.000 și 10.000 de lei și suspendarea temporară a activității, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul de hotărâre a Guvernului care modifică lista contravențiilor pentru care se aplică legislația prevenirii a fost adoptat vinerea trecută, după ce s-a aflat de trei ori în dezbatere publică în perioada 2019 – 2020.

Potrivit inițiatorilor, măsura a fost luată pentru că achiziția și instalarea aparatelor cu jurnal electronic nu se fac în ritm mai alert.

În plus, după ce de la 1 iulie anul acesta a început procesul de conectare a caselor de marcat la jurnalul electronic al ANAF, comercianții și prestatorii de servicii își pot recupera indirect costurile cu casele de marcat cumpărate din 2018 și până în prezent.

Potrivit legislației în vigoare, amenzile pentru neînlocuirea caselor de marcat sunt cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei.

În plus, firmelor le sunt confiscate sumele nejustificate și li se suspendă activitatea până-și schimbă casele de marcat și achită amenzile.

Pentru a intra în vigoare, proiectul hotărârii de guvern trebuie publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta