Nu ne mai facem bine în capitalismul sălbatic: jumătate din măştile de pe piaţă au fost oprite la comercializare pentru că erau neconforme

Nu ne mai facem bine în capitalismul sălbatic: jumătate din măştile de pe piaţă au fost oprite la comercializare pentru că erau neconforme

Românii fac orice afacere e posibilă, de la a vinde o bucată de sârmă pe post de aur de 20 de karate și până la cârpe pe post de protecție împotriva noului coronavirus, doar bani să iasă. Cel puțin asta este concluzia dacă te uiți pe rapoartele protecției consumatorului, iar cinismul sălbăticiei din spatele proverbului “nu e prost ăla care cere, ci ala care dă”, se vede în statisticile morților de Covid - 19 din spitale.

Peste 20 de milioane de măşti, adică jumătate din măştile de pe piaţă, au fost oprite de la comercializare de către ANPC, pentru că erau neconforme, iar toate proveneau din import.

„ANPC ne-a precizat date din raportul de control. Jumătate din măştile de pe piaţă au fost oprite de la comercializare. Este vorba de 20 şi ceva de milioane de măşti oprite de la comercializare. Au fost date peste 18 milioane de lei amenzi”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pentru „Adevărul”.

„Toţi producătorii români controlaţi au avut măştile conforme”, a mai spus ministrul care a îndemnat românii să aleagă măşti produse în România.

Controalele au vizat atât magazinele care vând măşti la raft, cât şi vânzările online de măşti.

Virgil Popescu a mai declarat că va fi pus în dezbatere publică un ordin al ANPC prin care comercianţii să fie obligaţi ca pe toate măştile care nu respectă standardul medical să scrie că nu protejează împotriva COVID-19.

 

Spune-ne opinia ta