Nu ignorati racelile, avertizeaza medicii!

Nu ignorati racelile, avertizeaza medicii!

 Copiii raciti trebuie sa evite colectivitatile, recomanda medicii  

Medicii botosaneni recomanda pentru aceasta perioada consumul sporit de fructe, legume, ceaiuri cu lamaie si tot ceea ce poate creste imunitatea organismului, dar in acelasi timp ii sfatuieste pe parinti sa ii tina acasa pe copiii care s-au imbolnavit, ca sa nu ii molipseasca si pe colegi.

Statistici ingrijoratoare la ASP! In prima saptamana in care s-au luat in evidenta afectiunile respiratorii, peste 400 de botosaneni au fost diagnosticati cu viroze si alti 200 au facut pneumonie.

Peste 100 dintre bolnavi au necesitat spitalizare. La spitalul de Urgenta au ajuns cazuri care au necesitat internare, din cauza complicatiilor bolii.

"Am inregistrat aproape o dublare a numarului de prezentari in ultima saptamana. Este vorba de cazuri destul de grave, complicatii ale unor viroze respiratorii netratate sau tratate necorespunzator", a precizat Petre Radauceanu, medic sef al UPU.

Numarul real ar putea fi mult mai mare, spun medicii, pentru ca nu toti cei care s-au imbolnavit s-au prezentat la un medic.

"Morbiditatea incepe sa creasca pentru afectiunile respiratorii si probabil ca in acesta saptamana sunt chiar mai multe cazuri inrealitate, fiind prima raportare. Este a doua saptamana consecutiv cand morbiditatea incepe sa creasca", a precizat medicul epidemiolog Eaterina Chihaia, directorul adjunct al ASP Botosani.

Cadrele medicale se asteapta ca in perioada urmatoare numarul cazurilor de imbolnaviri sa creasca in mod considerabil.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
5

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
35

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
70

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...