NU e la noi: Politician condamnat la INCHISOARE PE VIATA pentru coruptie

NU e la noi: Politician condamnat la INCHISOARE PE VIATA pentru coruptie
Deturnarea banului public aduce un verdict extrem de dur - inchisoarea pe viata. "Beneficiarul" acestei sentinte este un politician care a "reusit" sa aduca un prejudiciu de 18 milioane de euro intr-un deceniu, prin neplata cotizatiilor sociale, in perioada 1999-2008, scrie rtv.net. Ii vor sta alaturi alti doi responsabili municipali, care au fost condamnati la inchisoare pe viata pentru fapte similare.

 Este vorba despre fostul primar al orasului Salonic, verdictul fiind extrem de rar in Grecia, dar care ar trebui sa transmita un "mesaj" de combatere a coruptiei, a anuntat joi o sursa judiciara. Condamnarea lui Vassilis Papageorgopoulos, in varsta de 65 de ani, pronuntata oficial miercuri, a generat o emotie puternica, fotografia fostului primar, membru al partidului Noua Democratie (dreapta) al actualului premier Antonis Samaras iesind cu catuse la maini din palatul justitiei, a ocupat primele pagini ale ziarelor joi.
 

In afara de fostul primar al Salonicului, alti doi responsabili municipali au fost condamnati la inchisoare pe viata, respectiv fostul secretar general al primariei Michalis Lemoussias si fostul trezorier Panayotis Saxonis.
 

Joi, presa, atat de dreapta cat si de stanga, consacra pagini intregi unui proces neobisnuit, care ar putea sa insemne sfarsitul impunitatii pentru alesii corupti, denuntata de ani intregi in manifestatiile antiausteritate.
 

Cotidianul apropiat partidului de opozitie Syriza (stanga radicala), Avghi, prezinta o fotografie mai veche a lui Papageorgopoulos care ii strange mana premierului Antonis Samaras. Cotidianul conservator Eleftheros Typos vede in acesta "prima data" un "mesaj" pentru toti cei care deturneaza banul public si apreciaza ca vechile practici s-au incheiat.
 

Un fost ministru socialist al Apararii, Akis Tsochatzopoulos, se afla de asemenea in spatele gratiilor pentru ca a primit mita prin intermediul unor companii offshore pentru contracte de armament rusesti si germane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
74

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
215

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
109

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...