Nu a fost primit la catedra din cauza avizului psihologic negativ. Alti doi profesori asteapta verdictul specialistilor!

Nu a fost primit la catedra din cauza avizului psihologic negativ. Alti doi profesori asteapta verdictul specialistilor!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ  

Un singur profesor din judetul Botosani nu a putut fi incadrat anul acesta in invatamant, ca urmare a faptului ca nu a primit aviz psihologic. Este vorba de un suplinitor de istorie, de la Colegiul “Grigore Ghica" din Dorohoi, in cazul caruia, in urma consultului de specialitate, psihologul a decis ca nu poate desfasura activitate la catedra.

In alte doua cazuri, este vorba de un profesor titular de muzica, de la Scoala numarul 7 din municipiul Botosani si profesorul de informatica de la Grupul Scolar din Stefanesti, transferat de la Constanta, care inca nu au adus avizele psihologice.

“Exista trei stiuatii mai deosebite, este vorba de un profesor titular de muzica care nu are deocamdata acest aviz si anul trecut a fost apt conditionat de medicamente si ca urmare a unui tratament. M-am intrebat si eu foarte multa vreme cum poti sa fii apt conditionat pentru a lucra in invatamant. Din punctul de vedere al Inspectoratului si al statutului cadrului didactic, exista persoane apte si inapte pentru a preda in invatamant, pentru ca aici vorbim de soarta a sute de copii care trec prin fata unui cadru didactic. Apt conditionat este un termen pe care il folosesc medicii de medicina muncii, din pacate si pentru invatamant, unde chiar nu ar fi cazul, pentru ca niciun director nu poate urmari daca vreunul dintre pofesorii in aceasta situatie respecta schema de tratament. Un alt caz, un suplinitor, care nu a putut sa isi desfasoare activitatea in acest an in invatamant din cauza unor probleme descoperite de psiholog si acel caz de la Stefanesti, unde cadrul didactic, profesor de informatica, titularizat in a doua etapa de repartizare computerizata, pe posturile vacante ramase libere la nivel national, a stat in concediu medical foarte multa vreme de la inceputul anului scolar, pe probleme de sanatate de tip cardiovascular. La aceasta data este prezent la scoala si urmeaza ca pe parcursul acestei saptamani sa aduca avizul psihologic, daca il va obtine", a declarat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

Evaluarea psihologica a cadrelor didactice este obligatorie la inceputul fiecarui an scolar, si ea poate fi facuta de catre specialistii de la cabinetele particulare, contracost sau de catre psihologii Centrul Judetean de Asistenta si Resurse Educationale, gratuit. La sedinta cu directorii, de la inceputul anului scolar, s-a pus in discutie si monitorizarea cadrelor didactice si comportamentul pe care il au in momentul in care sunt la scoala.

“Am reluat toate aspectele legate de monitorizarea prezentei profesorilor la ora, a calitatii actului educational, a modului de relationare cu elevii, cu familiile acestora, si bineinteles la tinuta pe care o au cadrele didactice la scoala, si in acelasi timp vorbim despre atitudine, comportament si bineinteles starea psiho-emotionala pe care o avem in momentul in care ne prezentam in fata elevilor. Sunt situatii de directori care isi fac treaba cu devotament fata de sistem, dar sunt si altii care isi tolereaza colegii si nu este bine nici pentru dumnealor, nici pentru colectivul pe care il conduc", a precizat inspectorul general al ISJ.

Ada Macovei a spus ca deocamdata nu au fost semnalate cazuri de profesori care sa vina bauti la ore, insa in ultmii doi ani cinci cadre didactice, care au avut astfel de probleme, au parasit sistemul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
14

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
51

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
34

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...