Nova Construct intra in faliment. Primaria Botosani se afla printre creditori

In cursul zilei de ieri, avocatul firmei Nova Construct a depus la judecatorul sindic o cerere de deschidere a procedurii simplificate, adica intrarea direct in faliment.

Nova Construct s-a aflat in atentia mediei locale botosanene in urma cu cateva zile, cand viceprimarul Catalin Alexa confirma faptul ca garantia depusa de firma la o banca ieseana, pentru lucrarile la Bulevardul Mihai Eminescu Botosani, a disparut din contul firmei, cel mai probabil prin folosirea de acte false, in complicitate dintre banca si reprezentantii firmei.

In consecinta, municipalitatea botosaneana urmeaza sa efectueze reparatiile la Bulevard din banii proprii, urmand ca suma de 5 miliarde de lei vechi sa fie recuparata ulterior de la firma. 

Dupa ce patronul firmei Compania Nova Construct SA, Dionisie Simionescu, a murit in urma unui infarct, problemele firmei au inceput sa se agraveze. Imediat au inceput sa apara creditori si implicit cereri de deschidere a procedurii de insolventa. In cursul zilei de ieri, avocatul firmei a depus la judecatorul sindic o cerere de deschidere a procedurii simplificate, adica intrarea direct in faliment.

"Am depus o cerere de deschidere a procedurii simplificate, adica intrarea direct in faliment. Sunt aproximativ 20 de creditori care au de recuperat peste 100 miliarde lei (vechi - n.r.). Sunt si bani care trebuie recuperati. Dupa moartea lui Dionisie Simionescu, au ramas nesolutionate multe contracte si astfel au mai ramas bani de recuperat", a explicat avocatul firmei Nova Construct, Lucian Arnautu, pentru bzi.ro.

Reprezentantii societatii sustin ca este inevitabila intrarea in faliment. Dupa ce firma va intra in faliment, lichidatorul va evalua patrimoniul Nova Construct si va scoate bunurile la vanzare.

Printre cererile de inscriere la tabelul creditorilor depuse la dosarul cauzei se afla nume precum Arabesque, Ate Bank Romania SA, sucursala Iasi, Primaria Municipiului Botosani, Conest SA, Expert Moldova Trading SRL, Catena SRL, Total Consulting&Development SRL si nu numai.

Patronul firmei Nova Construct, Dionisie Simionescu, a murit in urma cu un an, dupa ce a facut un infarct pe fondul acutizarii problemelor financiare de la firma. Firma a fost înfiintata în 1994, de la zero, de Dionisie Simionescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
16

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
20

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
961

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...