Nova Apaserv vrea să schimbe contoarele la mii de case!

Nova Apaserv vrea să schimbe contoarele la mii de case!
Conducerea societăţii Nova Apaserv intenţionează ca în acest an să schimbe contoarele la mii de consumatori din judeţul Botoşani, care locuiesc la case. 

În locul contoarelor actuale, care sunt vechi, după cum susţine directorul operatorului de apă, vor fi montate contoare cu transmisie radio.

Banii pentru această investiţie ar urma să provină din economiile la proiectul de 102 milioane de euro prin care s-au extins şi modernizat reţelele de alimentare cu apă și canalizare-epurare, finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu.

“Îmi mai rămân din cofinanţarea de la BERD economii de 700.000 de euro. Instituţiile internaţionale care finanţează au o condiţie şi anume dacă finanţează 100% un proiect, achiziţiile se fac după regulile lor. M-aş bucura să iau aceşti contori după regulile BERD-ului, ei se ocupă de evaluare, de tot, eu îi dau numai caietul de sarcini", a declarat Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv, care a avut deja o primă discuţie cu cei de la BERD.

În total ar urma să fie înlocuite circa 18.000 de contoare, mai ales la imobilele unde consumurile sunt mari. Proprietarii nu vor trebuie să cheltuie niciun leu pentru înlocuirea acestor contoare.

 

Spune-ne opinia ta