Noul sistem de distributie a apei, pe orizontala, va fi implementat la trei scari de bloc!

Noul sistem de distributie a apei, pe orizontala, va fi implementat la trei scari de bloc!
In cursul acestei luni, societatea Nova Apaserv va implementa, in municipiile Botosani si Dorohoi, proiectul-pilot in cadrul caruia se va realiza sistemul de distributie al apei de orizontala.

Acest nou sistem presupune ca apometrele nu vor mai fi in locuintele consumatorilor, ci vor fi amplasate in caminul de bransament din fata blocului.

Directorul societatii Nova Apaserv sustine ca in municipiul Dorohoi a fost deja identificata scara de bloc unde se va implementa acest nou sistem, urmand ca zilele aceasta sa fie gasite doua scari de bloc si in municipiul Botosani.

“Vom vorbi cu oamenii din scara, vom vorbi si cu asociatiile. Caminul va fi in fata blocului si nu va mai fi nicio diferenta intre consumul aratat de contorul de pe casa scarii si suma contorului din apartament. Deci, acel contor va disparea. Contorul pe care omul il are acum in casa pus sub chiuveta va fi pus in caminul exterior si fiecare va plati absolut ceea ce consuma. Nicio picatura de apa in plus", a declarat Maricel Georgescu, directorul Nova Apaserv.

Costurile cu implementarea acestui proiect pilot vor fi suportate de catre operatorul de apa.

Reprezentantii Nova Apaserv spera ca acest nou sistem sa fie implementat si la celelalte condominii, insa investitiile vor trebui suportate de consumatori. La un singur condominiu investitia este de aproximativ 6.000 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
437

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...