Noul ministru al Muncii a depus juramantul. Iohannis: Sa aveti mana buna si inspiratie

Noul ministru al Muncii a depus juramantul. Iohannis: Sa aveti mana buna si inspiratie
Dragos Pislaru a depus luni seara juramantul in functia de ministru al Muncii, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.

Seful statului a tinut un scurt discurs in care i-a spus lui Pislaru ca mandatul sau nu va fi unul usor, dar i-a urat sa aiba "mana buna" si i-a trasat pe scurt ce asteptari are de la el.

"Felicitari, domnule ministru, si mult succes in mandat va doresc! Este o situatie complicata cea in care dvs. preluati acest portofoliu si va doresc mana buna si inspiratie. Chiar astazi am semnat un decret de promulgare pentru o lege din zona dvs., Legea pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Personal, consider ca aceasta lege este una buna, asteptata si binevenita. Va incurajez sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica legea. Va rog sa nu tratati chestiunea intr-un mod contabil, e o lege proactiva, din zona politicilor demografice, foarte importanta pentru romani", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a vorbit si despre controversata Lege a salarizarii bugetarilor, scandal in urma caruia fostul ministru al Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia saptamana trecuta.

"Nu pot sa trec peste un intreg complex de probleme care va asteapta, si anume salarizarea bugetarilor. Situatia e complicata. De multi ani, guvernantii, parlamentarii incearca sa gaseasca solutii la aceasta problema, fara sa fi gasit pana acum una satisfacatoare pentru toata lumea. Exista o mare asteptare pentru cresterea salariilor bugetarilor, exista o mare asteptare pentru eliminarea inechitatilor din domeniul salarizarii bugetarilor. Va doresc sa va aplecati asupra acestei chestiuni si sa gasiti o solutie buna, acceptata, care realmente imbunatateste situatia in acest domeniu. Mult succes si numai bine!", i-a urat presedintele noului ministru al Muncii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
10

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
30

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
83

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...