Noua vinieta se implanteaza in urechea soferilor

Noua vinieta se implanteaza in urechea soferilor

   trombon.ro

Soferii romani sunt obligati incepand de astazi sa achizitioneze noua vinieta electronica, urmand sa se prezinte la Politie pentru a li se implanta un CIP in ureche. Noua strategie a Ministerului Transporturilor este de a se asigura ca banii datorati de soferi pentru taxa de Drum vor ajunge cu adevarat la buget.

"Evaziunea fiscala in ceea ce priveste taxa de drum nu mai poate fi tolerata. De aceea, am decis ca noua forma de dovedire a achitarii vinietei sa permita inspectia facila, inclusiv in situatii in care soferul nu se afla la volan. CIP-ul este la vedere, poate fi usor recunoscut de politisti si in cele mai multe cazuri nici nu va mai fi nevoie de scannerele speciale pentru citirea informatiilor inscrise pe acesta", a precizat Ministrul de Interne Traian Igas.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Politiei Romane, procedura de implantare a CIP-ului nu este dureroasa si dureaza doar cateva secunde. Totusi, pentru ca toti cei 7 milioane de soferi din Romania trebuie sa-si faca implanturile in maxim 2 zile, este posibil ca in sectiile de politie sa apara cozi, insa aceasta eventualitate a fost luata in calcul de catre Minister.

Halucinant: Cozile ar putea fi evitate daca soferii merg la veterinar

"Este in discutie un proiect de implementare alternativa a implantarii CIP-urilor vinieta, in sensul ca vom permite soferilor sa achizitioneze implantul din benzinarii si de la alti agenti economici agreati de Minister, urmand sa execute singuri operatiunea de marcare, fie in saloane de piercing si tatuaje, fie la un cabinet medical veterinar autorizat", sustine Traian Igas.

Demersul statului roman, considerat absurd, halucinant si contrar drepturilor omului de catre majoritatea soferilor din Romania ar putea aduce circa 12 milioane de Euro lunar la bugetul de stat, banii urmand sa fie alocati constructiei de autostrazi cu 3 benzi pe sens.

Principalul oponent al masurii implantarii soferilor cu noua vinieta electronica este, deloc surprinzator, chiar Biserica Ortodoxa Romana, Sinedriul considerand ca CIP-ul contine numarul Satanei.


Pentru conformitate, cititi pe trombon.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
6

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
52

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...