Noua lege privind taxa auto intra in vigoare, dar nu va fi aplicata inca

Noua lege privind taxa auto intra in vigoare, dar nu va fi aplicata inca
Noua lege privind taxa de poluare auto va intra in vigoare sambata, urmand sa fie aplicata efectiv abia dupa ce Guvernul va aproba normele de aplicare, potrivit informatiilor Ministerului Mediului si Padurilor.

Noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial marti, urmand sa intre in vigoare in cel mult trei zile de la publicare.

Aplicarea efectiva a legii va fi posibila numai dupa ce Executivul va aproba in sedinta saptamanala normele metodologice necesare, potrivit MMP.

Noul act normativ presupune o reducere cu pana la 25% a taxei de poluare, cu posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata restitui sumele reprezentand diferenta de taxa platita.

Conform legii, care are la baza principiul `poluatorul plateste`, taxa de poluare va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi, cat si second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania.

Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, dupa ce intra in vigoare actul normativ.

Taxa de poluare constituie venit pentru bugetul Fondului pentru Mediu din care sunt finantate mai multe programe de mediu, printre care Rabla, Casa Verde, Programul de impadurire a terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor, Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, Programul pentru cresterea productiei de energie din surse regenerabile si Programul vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
95

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
335

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
266

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...