Noua gaselnita de la Interne: politia locala!

Noua gaselnita de la Interne: politia locala!
Ministrul Internelor, Dan Nica, a anuntat, miercuri, ca va infiinta politia locala, care va avea atributii in domeniul ordinii si linistii publice si a circulatiei rutiere.

"Vom avea doua tipuri de politisti in Romania: politia locala si politia nationala", a anuntat Nica la finalul sedintei Comitetului interministerial referitor la procesul de descentralizare din Romania.

Potrivit lui Nica, politia locala va avea competente extinse si va functiona la nivelul fiecarei localitati unde exista politie comunitara.

"Am transferat prin legea politiei locale acele competente care trebuie sa fie la comunitatile locale pentru ca ele sa-si faca mai bine treaba si sa fie mai aproape de cetateni, atat in ceea ce priveste paza bunurilor, protejarii integritatii corporale, cat si pentru gestionarea circulatiei pe drumurile publice, mai ales in interiorul oraselor, inclusiv parcari si ridicarile de masini", a mai spsu ministrul de Interne.

In opinia lui Nica, politia locala va trebui sa fie mai aproape de cetateni si de nevoile lor, in timp ce politia nationala se va ocupa de actiunile in domeniul interventiei, gestionand activitati ale politiei precum politia criminala sau investigarea fraudelor.

Totodata, Nica a anuntat ca politistii din cadrul politiei nationale vor purta o noua uniforma si vor avea o noua sigla, pentru a se diferentia de colegii lor din politia locala.

"Saptamana viitoare va fi prezentata noua uniforma a politiei natioanele. Portul uniformelor va fi distinctiv intre cele doua tipuri de politie", a mai declarat Nica.

De asemenea, Nica a mai spus ca politia locala va lucra sub umbrela politiei nationale in partea de preventie, in timp ce politia nationala va putea interveni la solicitarile politiei locale.

Ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
341

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
599

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...