Noua distracţie a românilor: "Ai 60 de minute să evadezi" - prizonieri în case

"Te închidem într-o cameră şi ai la dispoziţie 60 de minute să evadezi - Acesta este conceptul din spatele unor afaceri care au început să răsară în România, încă de anul trecut. Dacă la început oamenii s-au arătat reticenţi să accepte o astfel de provocare, în prezent, jocurile de tip "real room escape" sunt tot mai căutate de amatorii de puzzle-uri.

Găzduite de case cochete, ascunse pe străzile lăturalnice din centrul Bucureştiului, aceste jocuri îşi propun să ofere un alt tip de divertisment. Participanţii trebuie să găsească indicii, să le pună cap la cap şi să evadeze din camerele decorate atent, cu obiecte de epocă şi mobilier "custom made".

Principiul este destul de simplu, clienţii vin şi sunt încuiaţi într-o cameră misterioasă. Ei au 60 de minute să evadeze.

Real Room Escape, o investiţie de 12.000 de euro

Mihai Toma are 22 de ani şi este student la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti. În 2012, într-o pauză la muncă a decis, împreună cu colegul şi ulterior partenerul său de afaceri, Florin Cioacă, să se destindă puţin şi să încerce un joc online de tipul "evadează din cameră". Le-a plăcut şi au început să caute mai multe informaţii despre aceste jocuri. Doi ani mai târziu au deschis prima cameră.

"Conceptul Real Room Escape a pornit iniţial din jocurile online, practic joculeţe în care trebuia să evadezi dintr-o cameră colectând pe parcursul jocului diverse obiecte, iar apoi făcând legăturile între ele. El apoi a fost lansat în varianta reală în Japonia. Asta se întâmpla prin anul 2004, iar uşor-uşor a ajuns şi în Europa, un loc foarte important pentru astfel de jocuri fiind Budapesta", a spus Toma.

Cei doi tineri au început să schiţeze propriile puzzle-uri, iniţial acasă la Cioacă, pentru prieteni. "Văzând că prinde au deschis şi pentru public, într-o ceainărie", spune tânărul.

Investiţia iniţială a fost de 5.000 de euro. După ce jocul a început să prindă, Real Room Escape s-a mutat într-o casă cochetă din centrul Bucureştiului. Amenajarea spaţiului a costat alte 7.000 de euro.

"La început a fost destul de greu. Ne bucuram când aveam un client pe săptămână mai ales pentru că, fiind un concept foarte nou în România, nimeni nu ştia despre el, erau puţin reticenţi <>, însă uşor-uşor, lumea a fost încântată de acest gen de divertisment şi a început să prindă amploare proiectul", îşi aminteşte el.

Povestea familiei Lockworth

La ora actuală, în Bucureşti există în jur de 20 de astfel de business-uri. Real Room Escape se diferenţiază de celelalte prin povestea care stă la baza jocului, spun fondatorii.

"Faţă de altă jocuri din Bucureşti care se bazează foarte mult pe logică noi am decis să mergem şi pe o poveste, să intri puţin în pielea personajului, să te transpună în lumea de atunci, în lumea din secolul XIX, chiar să descoperi pe parcursul celor zece episoade personalităţi care chiar au trăit atunci", spune Toma.

Acţinea se petrece în conacul unei familii de nobili britanici. Intriga o reprezintă uciderea doamnei Lockworth, principala suspectă fiind servitoarea familiei, Kudra.

"Povestea începe în camera de ceaiuri, locul în care doamna Olivia împreună cu servitoarea ei preparau diverse reţete de ceaiuri în încercarea de a găsi un elixir al vieţii fără de moarte. Scopul poveştii este de a afla în final cine a omorât-o pe doamna Lockwort, iar pentru asta, Kudra va trece prin toate cele zece episoade ale poveştii", povesteşte tânărul.

Citeste mai mult pe gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportator de lemne sucevean, amendat la Botoșani și cu marfa confiscată de polițiști!

Tuesday, 26 November 2024

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Păltiniș, o autoutilitară condusă de un bărbat de 68 de ani, din județul Suceava, care t...

Marius Budăi: „Echipa de candidați la alegerile parlamentare de la PSD Botoșani susține realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava”

Tuesday, 26 November 2024

„Realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava face parte din programul nostru local de guvernare, care va lega municipiul Botoșani de aeroportul de la Salcea, distanță care se va parcurge &ic...

Preotul Ioan Manoliu a fost depus astăzi la biserica „Sf. Gheorghe” din Drăgușeni!

Tuesday, 26 November 2024

Preotul Ioan Manoliu de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Drăgușeni, care a trecut la cele veșnice la începutul acestei săptămâni, a fost depus la biserica în...