Nou focar de pestă porcină africană în județul Botoșani

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în judeţul Botoşani, în urma confirmării bolii la doi porci domestici, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit sursei citate, cei doi porci au fost găsiţi morţi într-o gospodărie din localitatea Mihălăşeni, iar probele prelevate de autorităţile sanitar-veterinare au confirmat existenţa virusului PPA.

„În acest caz s-au luat măsuri. S-a stabilit o zonă de protecţie şi o zonă de supraveghere în care sunt incluse şi cinci fonduri cinegetice. S-a reactivat unitatea locală de sprijin de la UAT Mihălăşeni”, a afirmat Nechifor.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că există posibilitatea apariţiei de noi cazuri de pestă porcină africană în judeţ.

El susţine că a fost informat de Direcţia pentru Agricultură cu privire la faptul că în timpul recoltării cerealelor păioase au fost descoperite mai multe cadavre de mistreţi. Pe baza informaţiilor primite, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a declanşat anchete pentru a stabili dacă animalele moarte erau infectate.

Sursa: radioiași.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...