Nostalgicii, din nou la mormantul lui Ceausescu

Nostalgicii, din nou la mormantul lui Ceausescu
Zeci de nostalgici s-au adunat, ca in fiecare an, la mormantul lui Nicolae Ceausescu, din cimitirul Ghencea din Capitala.

Oamenii au aprins lumanari si au stat cel putin doua ore la mormantul lui Nicolae si al Elenei Ceausescu, unde au sustinut discursuri patriotice si au rememorat vremurile fostului conducator, relateaza Antena 3.

Oamenii au cantat fostul imn comunist, "Trei culori cunosc pe lume", si s-au declarat nemtultumiti de faptul ca, in prezent, viata este mai grea decat era pe vremea comunismului.

Nicolae Ceausescu impreuna cu sotia sa, Elena Ceausescu, au fost executati pe 25 decembrie 1989, dupa o revolutie care a dus la moartea la peste 1.100 de persoane si ranirea a peste 3.300.

Ceausescu a fost impuscat in urma unui proces organizat in graba, care a durat doar doua ore, iar executia sa a lasat loc de speculatii si teorii ale conspiratiei. Multa vreme s-a vehiculat ideea ca trupurile celor doi fosti conducatori comunisti nu s-au aflat in cimitirul Ghencea, insa o deshumare si testul ADN realizat in 2010 au demonstrat fara dubiu ca este vorba despre trupurile lor.

Nicolae Ceausescu a fost secretar general al Partidului Comunist Roman intre 1965 si 1989 si sef al statului intre 1967 si 1989.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
2

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
64

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...