Noi succese ale micilor genii de la Palat!

Noi succese ale micilor genii de la Palat!
În perioada 2-4 septembrie, echipa reprezentativă a judeţului în domeniul Fizicii Aplicate-Automatizări, robotica, din cadrul Palatului Copiilor Botoşani a participat la prestigiosul concurs "ÎNVĂŢAM SĂ INVENTĂM" ajuns la cea de-a VI a ediţie.

Aici s-au reunit numeroase echipe din ţara, unde elevii si-au prezentat proiectele realizate. Pentru obiectivitatea maximă a concursului, juriul a fost format din studenţi, profesori universitari de prestigiu şi membri a Forumului Inventatorilor Romani.



Echipajul din Botosani s-a prezentat cu 4 proiecte:
 
•Securizarea si Automatizarea Casei, elev Voiniciuc Constantin,
•Sumatorul Contorizat, elev Ovidiu Iureţ,
•Microcalculator, elev Horbuli Mihnea,
•Arduino USB elev Botez Şerban si Eduard Grigore


Aceste lucrări au fost apreciate de către juriu, departajarea făcându-se prin complexitate, originalitate, utilitate şi actualitate.

"Toate proiectele au fost premiate obţinând astfel patru Locuri I la categoriile concursului si "râvnitul" trofeu "AUREL VLAICU" din partea Forumului Inventatorilor Romani. De altfel acest trofeu era de aşteptat, deoarece aceste lucrări au ocupat primele poziţii la toate concursurile de profil din acest an", a precizat prof. Luisian Grigore, coordonatorul echipei botosanene.



Pentru a verifica abilităţile concurenţilor, elevii botosaneni au participat şi la o probă practică pe categorii de varstă, unde au proiectat şi realizat un proiect impus de către juriu. Şi aici, anii de studiu şi muncă a echipajul din Botoşani şi-au spus cuvântul, la toate cele 3 categorii obţinând premii fruntaşe.

Locul I - Voiniciuc Costel - Categoria Liceu
Locul I - Horbuli Mihnea - Categoria Gimnaziu
Locul III - Grigore Eduard - Categoria Primar (clasa a II - cel mai mic participant)




"Impresia lăsată de echipajul nostru a fost una deosebită, mulţi dintre participanţi şi juriu interesându-se cu lux de amănunt despre realizarea lucrărilor şi activitatea noastră. Dorim ca în această toamnă să putem realiza şi noi la Botoşani un concurs de profil la care căutam sponsori", a completat prof. Luisian Grigore.

Cei interesaţi se pot înscrie la Cercul de Fizică Aplicată  Automatizări- Robotică din cadrul Palatului Copiilor Botoşani până la data de 1 octombrie, în limita locurilor disponibile. Cursurile sunt gratuite şi elevii pot învăţa electronică, automatizări–informatică. Paco.Botosani.ro



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
165

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
311

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
71

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...