Noi reguli pentru motocicliști, a fost eliminată o obligativitate care le putea pune viața în pericol!

În acest caz, Camera Deputaţilor a fost for decizional.

Noi reguli pentru motocicliști, a fost eliminată o obligativitate care le putea pune viața în pericol!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină triunghiul reflectorizant, trusa de prim-ajutor şi extinctorul din setul obligatoriu pentru motociclete.

Legea a fost promulgată în cursul zilei de marți și exceptează posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a avea asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor. S-a ajuns la această decizie, pentru că toate aceste obiecte nu pot înlătura riscurile în cazul unui accident rutier.

Ba mai mult decât atât, spune iniţiatorul acestui proiect, chiar pot pune în anumite situaţii în pericol viaţa conducătorilor de motociclete sau mopede.

Aceasta este o lege care vine în completarea unei ordonanţe a Guvernului, care exceptează posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A dea această obligativitate, de a avea triunghiul reflectorizant, trusa de prim-ajutor şi extinctorul.

Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate", se arată în textul legii promulgate, potrivit observatornews.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
368

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...