Noi reguli pentru corectarea declaratiei fiscale unice

Noi reguli pentru corectarea declaratiei fiscale unice
Noul model al declaratiei fiscale unice, introdus in luna august de ANAF, contine cateva noutati si in ceea ce priveste corectarea datelor raportate eronat in formular.

La finalul lunii august a fost publicat noul model al formularului 112, dupa ce autoritatile au modificat modalitatea de declarare a impozitului retinut la sursa pentru anumite venituri. Daca pana in acel moment, respectivele impozite se raportau in formularul 100, incepand cu obligatiile fiscale aferente lunii iulie, cu termen de depunere in luna august, ele sunt raportate in declaratia fiscala unica.

Odata cu publicarea noului formular, au fost aduse modificari si in ceea ce priveste rectificarea datelor raportate in declaratia 112.

Declaratia unica poate fi corectata de contribuabili din proprie initiativa, prin depunerea unei declaratii rectificative, care se intocmeste pe acelasi model de formular ca si declaratia ce trebuie corectata.

In timp ce in vechiul formular 112 contribuabilii nu trebuiau decat sa completeze X in caseta "Declaratie rectificativa", in noul model al declaratiei sunt prevazute mai multe situatii in care se face rectificarea, iar contribuabilii trebuie sa le precizeze.

Mai exact, in situatia in care rectificarea declaratiei se realizeaza pentru corectarea unor erori de completare ale angajatorului sau entitatii asimilate angajatorului, contribuabilii trebuie sa  bifeze cu X caseta Declaratie rectificativa.

Daca declaratia se rectifica in urma acordarii unor drepturi banesti in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile se bifeaza cu X caseta Declaratie rectificativa ca urmare a acordarii unor drepturi banesti in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

De asemenea, atunci  cand declaratia se rectifica in urma unei inspectii fiscale, contribuabilii bifeaza cu X Caseta Declaratie rectificativa ca urmare a unei inspectii fiscale. Nu uitati ca, potrivit Codului de procedura fiscala,daca in timpul inspectiei fiscale contribuabilul depune sau corecteaza declaratiile fiscale aferente perioadelor si impozitelor, taxelor contributiilor si altor venituri care fac obiectul inspectiei fiscale, acestea nu vor fi luate in considerare de organul fiscal


avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
9

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
19

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
60

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...