Noi dispozitive pentru polițiștii rutieri din județul Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Acest echipament va fi folosit începând de astăzi, 3 octombrie, doar de către polițiștii rutieri.

Noi dispozitive pentru polițiștii rutieri din județul Botoșani, despre ce este vorba! (video)

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Anunțul a fost făcut de către Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

La nivelul județului Botoșani au ajuns un număr de 23 de dispozitive prin intermediul cărora polițiștii rutier pot aplica sancțiuni electronic, pot emite procese verbale de constatare a contravențiilor.

Totul se realizează prin intermediul aplicației denumite „abateri rutiere”, iar joi au fost aplicate și primele sancțiuni folosindu-se această metodă.

Astăzi au fost aplicate primele sancțiuni prin intermediul acestei aplicații și cu ajutorul acestui dispozitiv. Aceste dispozitive au fost distribuite doar polițiștilor rutieri, iar primele sancțiuni au fost aplicate pentru traversare neregulamentară și viteză excesivă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Prin folosirea acestor dispozitive crește eficiența întocmirii actului de sesizare a contravenției, sunt eliminate erorile de redactare și scade timpul pe care șoferul îl are de așteptat.

Este foarte important faptul că folosirea acestora crește actul întocmit și sunt eliminate erorile de redactare și scade timpul de așteptare al conducătorilor auto pentru că se emit într-un timp mult mai scurt decât atunci când sunt redactate de polițiști. Se imprimă procesul verbal de constatare a contravenției pe loc, cu încadrarea faptei, cu descrierea acesteia și cu toate drepturile și obligațiile pe care le are persoana respectivă”, a completat Delia Nenișcu.

(Vezi foto jos cu dispozitivul pe care polițiștii rutieri îl vor avea cu ei pentru a aplica sancțiuni în mod electronic)


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ședință cu directorii și directorii adjuncți de școli. Șeful IȘJ: „Și vă rog încă o dată să...” (foto, video)

astăzi, 18:14

Joi spre orele amiezii, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc o ședință cu directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățămâ...

Brățări inteligente pentru monitorizarea agresorilor în cazurile de violență domestică, trimise la Botoșani! (foto, video)

astăzi, 16:26

Începând cu data de 1 octombrie a devenit operațional, și la nivelul județului Botoșani, Sistemul informatic de monitorizare electronică a persoanelor care fac obiectul aplicării mă...

Copil abuzat de familie, salvat de vigilența educatoarei. Au intervenit Poliția și Protecția Copilului! (video)

astăzi, 14:51

Un caz de violență în familie a fost descoperit datorită vigilenței unei educatoare din județul Botoșani. Un copil de trei anișori a venit la grădiniță bătut, iar cadrul didactic a ob...