Noi discuţii în Consiliul Local de la chiria pentru Stadion! "Sper că nu a fost o şmecherie politică"

Executivul Primăriei Botoşani a vrut să lămurească, miercuri, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local situaţia privitoare la chiria percepută pentru Stadionul Municipal şi cine trebuie să plătească această chirie, după ce Hotărârea adoptată în şedinţa anterioară în care s-a stabilit o sumă colosală pentru chirie a generat numeroase replici, inclusiv din partea celor de la FC Botoşani.

În noul proiect de hotărâre iniţiat se stipulează că “structurile sportive din judeţul Botoşani participante la competiţii beneficiază de folosinţa gratuită a Stadionului Municipal cu excepţia utilităţilor", ceea ce înseamnă că FC Botoşani nu va trebui să plătească niciun leu pentru chirie.

Unii consilieri locali s-au arătat contrariaţi de faptul că a fost nevoie de un alt proiect de hotărâre, şi au reproşat că iniţiatorii primului proiect nu au explicat concret despre ce e vorba şi cine trebuie să plătească această chirie.

În plus, consilierul Paul Onişa a venit cu o propunere ca FC Botoşani să fie scutită şi de plata utilităţilor.

“Aş dori să aduc un amendament la acest proiect de hotărâre şi anume pe durata menţinerii echipei în competiţia europeană să fie scutită şi de plata utilităţilor. Performanţa este unică şi să nu îi împovărăm pe toată această perioadă. Dacă tot vrem să îi ajutăm haideţi să îi ajutăm până la capăt pentru că perioada care urmează este una de efort fizic şi financiar din partea echipei de fotbal peste nivelul competiţiei naţionale, ca şi costuri. Despre Hotărârea din şedinţa anterioară în care am votat aşa cu nonşalanţă, să joace echipa pe Stadion, o taxă imensă, vreau să o consider ca o eroare şi nu ca o şmecherie politică", a spus Paul Onişa.

“Intenţiile dvs. sunt mai mult decât lăudabile, dar problema este că suntem auditaţi  de Curtea de Conturi şi nu aş vrea să vă dau în detaliu cam ce controale se fac de la Curtea de Conturi", i-a transmis Eugen Ţurcanu.
 
După mai multe discuţii, când a venit timpul ca proiectul să fie votat acest lucru nu a fost posibil din lipsă de cvorum.

“Îmi pare rău că în această zi importantă pentru botoşăneni, consilierii nu au fost prezenţi, nu s-a putut asigura cvorumul. Poate au avut motive obiective pentru a absenta, nu cunosc situaţia fiecăruia, dar vom repune acest proiect în următoarea şedinţă. Până la primul meci este timp să punem din nou hotărârea", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Preţul pentru închirierea Stadionului Municipal, după votul dat de consilierii locali în şedinţa din luna mai, a fost stabilit la 6.645 lei/oră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...