Noaptea Muzeelor la Memorialul Ipotești. Vezi programul

Noaptea Muzeelor la Memorialul Ipotești. Vezi programul
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor și are loc întotdeauna pe 18 mai.

Evenimentul se află la a IX-a ediție, iar anul acesta data de 18 mai 2013 marchează o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor.

În cadrul proiectului european Noaptea Muzeelor, care are drept scop descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, sensibilizarea unui public larg în fața unui bogat și divers patrimoniu cultural, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu participă cu o tematică diversă pentru toate categoriile de public.

Sâmbătă, 18 mai 2013, între orele 09.00 - 20.00, accesul publicului în spaţiile de vizitare ale Memorialului Ipoteşti este GRATUIT, acesta putând beneficia de ghidaje de specialitate din partea personalului acestei instituţii.

Program Noaptea Muzeelor:

Ora 15.30 – sala de expozitie Horia Bernea

1. Expoziția temporară Colecţia de Artă LEON DĂNĂILĂ – Muzeul Acad. Leon Dănăilă Darabani, judet Botoşani. Cu scopul de a reflecta viaţa şi activitatea ştiinţifică a academicianului Leon Dănăilă, la Darabani funcţionează un muzeu dedicat distinsului doctor.

Din impresionanta colecţie de artă plastică românească de la Muzeul Acad. Leon Dănăilă Darabani un număr de aproximativ 40 de tablouri vor fi expuse în sala Horia Bernea unde va avea loc şi vernisajul acestei impresionante expoziţii.

Prin acest vernisaj Memorialul Ipoteşti ţine cont de sugestia Ministerului Culturii şi, implicit, de propunerea Domnului Secretar de Stat, Radu BOROIANU, şi anume aceea de a organiza expoziţii în parteneriate cu muzee şi colecţii din mediul rural sau care sunt gestionate de persoane private, încurajând şi contribuind astfel la promovarea unui patrimoniu cultural mai puţin vizibil, ce nu beneficiază întotdeauna de cele mai bune condiţii de conservare, documentare şi expunere,dar care merită din plin valorizat.
ORA 16.10- Muzeul Mihai Eminescu

2. «Cu Eminescu …
înspre clipa ce ne schimbă…
» - Expoziţie realizată cu bunuri culturale din patrimoniul Memorialului Ipoteşti; autor – Maria Casian, muzeograf memorialist.

ORA 17.00 – Amfiteatrul Laurenţiu Ulici

3. Spectacolul de teatru Bună seara, Domnule Eminescu – spectacol susţinut de trupa de teatru Alter a Liceului Teoretic Nicolae Iorga Botoşani, regia şi scenografia Silvia Răileanu, sunet Buinoschi Anda.

Cu această piesă elevii din trupa Alter au participat la Festivalul de Teatru AmFiTeatru, ediţia a V-a, 2013, Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
100

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
185

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
381

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...