Ninsorile se intorc. VEZI PROGNOZA PE URMATOARELE ZILE

Ninsorile se intorc. VEZI PROGNOZA PE URMATOARELE ZILE
Meteorologii anunţă o răcire uşoară a vremii astăzi şi luni. Miercuri însă, România se va încălzi din nou. Aşadar, dacă sâmbătă maximele au atins 9-10 grade în sud-estul ţării, astăzi nu vor mai trece de 6-7, pentru ca marţi să se oprească la cel mult 5. Precipitaţiile însă nu vor lipsi. Cu mici întreruperi, ele vor acoperi toate regiunile ţării şi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviţe şi ploi pe măsură ce vremea se încălzeşte.

Aşteptăm, ninsori şi precipitaţii mixte, cantităţile de apă urmând să depăşească local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 35.

În plus şi Institutul de Hidrologie a emis o avertizare cod galben pentru sudestul ţării, urmând să expire astăzi la ora 16.

Astăzi precipitaţiile se mai opresc în cea mai mare parte a ţării. Mai ninge slab în nord şi centru. Temperaturile însă scad uşor la valori de aproximativ 0 grade în nord şi centru până la 5 grade în Călăraşi, Buzău sau Tulcea şi chiar 7 la Constanţa. Ceaţa însă se va forma mai ales în sud, în zonele joase.

Luni, în sud-est revin precipitaţiile şi vântul se intensifică. Aşteptăm predominant ninsori în Muntenia, Dobrogea, parte din Moldova, în timp ce pe litoral vin ploile şi lapoviţa.

În rest, ninge doar slab şi răzleţ, cel mai probabil prin Transilvania. Maximele nu mai ating nici 5 grade, oprindu-se la cel mult 4 la Oradea şi Baia Mare, în timp ce în depresiuni mercurul scade la minus 1 grad, ca şi în nordul şi centrul Moldovei.

Marţi tot de nori vom avea parte, dar ninsorile mai apar doar izolat şi abia spre seară sunt o idee mai active în sudul şi sude-stul ţării. Vântul se va domoli în general, iar maximele pornesc de la 1 grade la Suceava şi Alexandria şi ating 7 grade la Constanţa.

 

 

Sursa: Realitatea.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
254

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...