Nicolăescu, supărat pe presă: Daţi multe emoţii pe televizoare şi îmbolnăviţi oamenii de inimă

Nicolăescu, supărat pe presă: Daţi multe emoţii pe televizoare şi îmbolnăviţi oamenii de inimă
Ministrul Sănătăţii s-a supărat pe presă şi i-a acuzat pe jurnalişti că le provoacă afecţiuni cardiace bolnavilor de cancer. Asta după ce Realitatea TV a difuzat mai multe reportaje în care a arătat că, deşi Guvernul a alocat bani pentru medicamente încă de acum o lună, bolnavii de cancer nu primesc nici astăzi tratamentul care le prelungeşte viaţa.

Ministrul Sănătăţii i-a acuzat pe jurnalişti că au o influenţă proastă asupra bolnavilor de cancer.
 
"Daţi din păcate foarte multe emoţii pe televizoare şi îi îmbolnăviţi pe oameni de inimă, clar că ei sunt bolnavi de cancer. Dacă nu suntem parteneri în informaţii corecte, mai ales pe sănătate, contribuiţi la deteriorarea stării psihice a oamenilor", a spus ministrul.

Nicolăescu a dat din nou vina pe "greaua moştenire". "De fiecare dată pe mine mă întrebaţi ce am făcut eu. De ce nu i-aţi întrebat pe ăştia patru ani de zile ce au făcut, stimată doamnă? De ce nu i-aţi întrebat?", s-a adresat jurnaliştilor. 

Pentru criza citostaticelor, vinovaţi sunt medicii, mai spune Nicolăescu. Ei îşi umflă buzunarele şi îi mint pe pacienţi că numai unele medicamente le sunt necesare, susţine ministrul.

"Sunt medici care au uneori alte interese. Îi spune unui pacient: numai cu acel medicament, cu toate că există la nivelul comisiei naţionale de oncologie un tratament alternativ. Nu vor să-i transcrie o reţetă pacientului cu acele medicamente. Cum interpretaţi dumneavoastră această situaţie? Eu n-o mai interpretez. Decât, vă spun eu, să vă creeze dumneavoastră senzaţia că sunt probleme în sistem pentru că ei vor să umple buzunarele în continuare", a spus Nicolăescu, citat de realitatea.net.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
9

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
153

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
416

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...