Nicolaescu anunta aproape 4.000 de disponibilizari in Sanatate

Nicolaescu anunta aproape 4.000 de disponibilizari in Sanatate
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dat explicatii, sambata, in legatura de reorganizarea ministerului pe care il conduce.

 Oficialul a estimat ca masurile pe care le propune vor aduce 50 de milione de euro in plus, bani care vor ramane tot in sistemul de sanatate, insa a precizat ca reorganizarea va insemna si aproximativ 3.000-4.000 de locuri de munca disponibilizate.

 "Din pacate in ultimii ani ne-am obisnuit sa nu spunem lucrurilor pe nume. Sa vorbim in parabole. Reforma in sanatate nu mai poate fi amanata. Anul 2013 va fi anul schimbarilor radicale. Ceea ce incepem acum este un prim pas. Reforma nu se face in interiorul grupurilor, ci de noi numai in interesul cetateanului", a declarat Nicolaescu, intr-o conferinta de presa, conform ziare.com.

 Directiile de sanatate publica (DSP) si Casele Judetene de Sanatate urmeaza a fi inlocuite cu autoritati regionale, care vor avea in subordine 34 de oficii judetene de sanatate publica.

 "Vom duce sediile autoritatilor regionale acolo unde avem universitati, unde avem competenta si profesionisti, oameni care pot sa dea cu adevarat valoare muncii pe care o desfasoara in structurile administrative. Astfel, se pot stabili mai bine normele, procedurile. Poate fi cu adevarat un control obiectiv", a adaugat ministrul liberal.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
393

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
243

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
63

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...