Niciun ban de la Consiliul Judetean pentru salariile angajatilor din primarii!

Niciun ban de la Consiliul Judetean pentru salariile angajatilor din primarii!
Singura sansa ca angajatii primariilor din judet sa aiba asigurate lefurile pana la sfarsitul anului este o rectificare de buget pozitiva, anuntata de Guvern pentru luna iunie.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu, sustine ca singurii bani pe care primarii ii pot obtine de la autoritatea judeteana sunt cei destinati proiectelor si lucrarilor de investitii in infrastructura rutiera.

"Aceste sesizari din partea primarilor, privind lipsa fondurilor pentru plata salariilor, nu isi gasesc rezolvarea la Consiliul Judetean, fiindca nu intra in competenta noastra. Consiliul Judetean are posibilitatea de a acorda, la inceputul anului financiar, bani pentru proiecte si drumuri comunale, iar in perioada anului doar daca exista o rectificare pozitiva si acea rectificare pozitiva se duce tot pe proiecte derulate la nivelul autoritatilor locale", a precizat Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Primarii din judet au tras un semnal de alarma si au spus ca mai au bani pentru salarii doar pentru luna iunie, iar in cazul in care nu se vor aloca fonduri pentru acest capitol, institutiile pe care le conduc nu vor mai putea functiona.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
64

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
249

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
58

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...