Medicii de familie botosaneni, interesati de infiintarea de noi centre de permanenta!

Medicii de familie botosaneni, interesati de infiintarea de noi centre de permanenta!

 LIDIA ONOFREI  

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, pana acum au fost infiintate centre de permanenta la Darabani, Sulita, Trusesti si Havarna. Numarul solicitarilor pentru infiintarea acestor centre de permanenta este insa mult mai mare, mai multi medici de familie manifestandu-si intentia de a deschide centre de permanenta in judet.

"Se intentioneaza infiintarea centrelor de permanenta si la Saveni, Mihaileni, Gorbanesti si Flamanzi. Medicii de familie au venit si au discutat si urmeaza sa isi faca dosarul si sa il depuna. Aceste centre de permanenta isi incep activitatea in functie de finantarea pe care o primesc de la Casa de Asigurari de Sanatate", a declarat Lidia Onofrei, purtator de cuvant in cadrul DSP Botosani.

Serviciile medicale la centrele de permanenta sunt asigurate, prin rotatie, de catre medicii de familie din localitatile aflate in apropierea centrului de permanenta.

Incepand din aceasta luna, au intrat in vigoare noi reguli pentru desfasurarea activitatii medicilor de familie in centrele de permanenta.

Noile norme prevad masuri care duc la suplimentarea veniturilor medicilor de familie si a asistentilor medicali care asigura continuitatea asistentei medicale primare in regim de garda. De asemenea, s-a prevazut obligatia autoritatiilor locale de a se implica in susţinerea acestor unitati deoarece comunitatea locala este beneficiara directa a serviciilor efectuate de astfel de unitati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
468

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
484

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...