Nicio zi fara contrabandisti!

Nicio zi fara contrabandisti!
In fiecare zi, poliţiştii botoşăneni se confruntă cu noi cazuri de contrabandă cu ţigări sau băuturi alcoolice.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 11.15, în baza unor date obţinute, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi a oprit în trafic pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism marca Vokswagen, la volanul căruia a fost identificat conducătorul auto V. Gheorghiţă, de 47 de ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani.

La controlul efectuat, a fost identificată în vehicul cantitatea de 40 litri bǎuturi spirtoase (rom+vodcǎ), nemarcate cu banderole fiscale, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţǎ sau de însoţire a mǎrfii.

"Faţă de V. Gheorghiţǎ a fost dispusă sancţionarea contravenţională conform prevederilor Legii nr. 12/1990 care reglementează unele activităţi comerciale ilicite, întreaga cantitate de marfă fiind confiscată", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18.00, în timpul unor activităţi desfăşurate în vederea combaterii fraudelor vamale, poliţiştii dorohoieni au controlat în trafic mai multe vehicule. Astfel, în trafic a fost identificat un autoturism marca Dacia 1310, condus de C. Ioan, din satul Melnăuţi, comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, în care se mai aflau ca pasageri numitele I. Alina, de de 26 ani, B. Mariana, de 43 de ani, ambele din comuna Hudeşti, şi R. Florentina, de 37 de ani, din satul Lişna, comuna Suharău.

La controlul bagajelor acestora au fost identificate 151 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă Ucraina, Republica Moldova şi Rusia, pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

Împotriva acestora s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, întreaga cantitate de ţigări identificată, în valoare de 900 lei, fiind confiscată.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

astăzi, 22:29
34

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
691

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
202

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...