Nicio firmă calificată la licitaţia pentru depozitul de deşeuri de la Stăuceni!

Nicio firmă calificată la licitaţia pentru depozitul de deşeuri de la Stăuceni!
Niciuna dintre cele cinci oferte depuse de operatori pentru administrarea depozitului de deşeuri nu a fost considerată ca fiind conformă, ca atare toate cinci au fost descalificate.

"În urma evaluării, niciuna din cele cinci firme care au depus oferte nu a îndeplinit condiţiile din caietul de sarcini. Urmează perioada de zece zile în care firmele pot să depună contestaţii, după care următoarea fază este de negociere directă, tot cu acele firme, iar una dintre ele va fi declarată câştigătoare. Nu putem relua procedura la infinit", declară Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit oficialului, deşi ofertele depuse au fost declarate eligibile pentru înscrierea la licitaţie, au fost depistate nereguli în timpul procedurii de analiză a acestora.

"De exemplu, cineva (una dintre firme) a declarat rata profitului maxim de 5%, dar din calcule a ieşit 5,5%. A fost descalificată oferta. Sau cantitatea de deşeuri era de nu ştiu cât mii de metri cubi, iar altcineva îşi făcuse calculul pentru o ofertă mai mică. Şi aşa a fost descalificată. Firmele îndeplinesc condiţiile tehnice, urmează negocierea directă şi mă aştept ca în zece zile- începutul lunii noiembrie să avem firma desemnată", susţine Gheorghe Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
258

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
108

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
345

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...