Nica: In legea unica a salarizarii, se va mentine un raport de 1 la 15 intre salariul minim si maxim

Vicepremierul Dan Nica a anunţat, miercuri, după şedinţa coaliţiei, principiile stabilite în cadrul întâlnirii, privind legea unică de salarizare a bugetarilor din România, precizând că se va menţine un raport de 1 la 15 între salariul minim şi cel maxim.
Nica a mai anunţat că reprezentanţii coaliţiei îşi doresc ca această lege să îşi producă efectele din 2010.

El a precizat că, în cadrul şedinţei coaliţiei, s-a discutat despre legea de salarizare unică a bugetarilor din România şi s-a căzut de acord asupra unui set de principii care vor fi discutate şi în cadrul şedinţei de guvern.

Nica a arătat că unul dintre principiile care vor duce la elaborarea legii salarizării unice se referă la "o ierarhizare care să fie în concordanţă cu sistemul european de salarizare a bugetarilor din ţările membre UE şi un sistem de echivalenţă a funcţiilor, pe grilă de salarizare, aşa cum este în Uniunea Europeană".

Dan Nica a ţinut să respingă speculaţiile apărute privind modul în care s-ar face fie ierarhizarea, fie echivalenţa funcţiilor din sistemul bugetar, precizând că informaţiile apărute nu sunt reale.

"Modul în care vrem să construim această lege este acest principiu european al unei salarizări care să respecte atât competenţa, cât şi profesionalismul, ierarhia socială şi modul în care îşi desfăşoară activitatea fiecare bugetar", a spus Nica.

Vicepremierul a anunţat că în cadrul legii unice a salarizării bugetare se va păstra un raport de 1 la 15 între salariul minim şi salariul maxim, iar celelalte lucruri ce ţin de modul de apreciere a fiecărei funcţii şi categorie de bugetar va ţine cont de acest principiu mare, al salarizării pe principii europene.

El a spus că modelul românesc este preluat de la ţări precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania, Italia.

Guvernul s-a angajat la negocierile cu FMI să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice şi până la finele anului legea privind sistemul public de pensii, a anunţat recent ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.
Mediafax
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
60

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1086

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
420

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...