Nevoiasii din Hanesti isi vor primi in cele din urma zaharul si faina

Nevoiasii din Hanesti isi vor primi in cele din urma zaharul si faina
S-a ajuns la concluzia ca totul a fost o confuzie si ca primarul din Hanesti ar fi fost de acord cu distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeana, insa nu avea cum sa asigure transportul acestora.

Situatia s-a lamurit dupa ce prefectul ar fi declarat in presa ca, potrivit informatiilor furnizate de institutia care se ocupa cu distributia ajutoarelor Uniunii Europene, primarul ar fi refuzat zaharul si faina pe motiv ca acestea presupun mita electorala. Reprezentantii institutiei care se ocupa cu distributia acestor alimente ar fi mentionat, de asemenea, si in cadrul sedintei de Consiliu Judetean ca primarul in cauza refuza sa primeasca ajutoarele si ca nu raspunde la telefon si nici la faxurile trimise.

Primarul de la Hanesti a fost prezentat ca fiind un exemplu de indisciplina pentru ca ar fi refuzat sa se implice in actiunea de distribuire a acestor produse. Au fost niste informatii mincinoase, tendentioase. Dumnealui a facut toate demersurile legate de acest aspect. Un singur lucru nu a facut: n-a acceptat sa preia asupra consiliului local cheltuieli care normal trebuie sa fie suportate de catre institutia judeteana care se ocupa de distributia produselor in judet, respectiv APIA, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

De indata ce se va lamuri problema transportului celor aproape 15 tone de zahar si faina, produsele vor ajunge la cei peste 500 de nevoiasi ai comunei Hanesti.

Primarii trebuie sa se implice si ei in aceasta actiune. Lucrurile sunt undeva pe la mijloc. Eu am inteles ca erau si niste intelegeri intre primar si persoana de la institutia care se ocupa cu distributia, a completat Gheorghe Sorescu, prefectul de Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Soți răniți într-un incendiu produs din neglijență

astăzi, 15:21
52

Doi bătrâni, soț și soție, din localitatea Străteni, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce în locuința acestora a izbucnit un incendiu, cel mai probabil, ca urmare a fo...

Scapă de arest: Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, va fi liber

astăzi, 14:36
210

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, care în luna decembrie a anului trecut a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pen...

Urmărire în trafic, șofer scos din mașină și imobilizat de polițiștii de la Rutieră

astăzi, 13:21
195

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au efectuat, în cursul zilei de marți, semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto nu s-a conformat, continu&aci...