Neurochirurgul Ben Carson: De ce nu trebuie să ne fie rușine cu Dumnezeu

"Dacă încercăm să îl scoatem pe Dumnezeu în afara națiunii, ne vom duce la vale. Nu trebuie să ne fie rușine de relația cu Dumnezeu. Dacă facem asta, o să o pierdem de tot".

Într-un discurs ținut vineri în cadrul Values Voter Summit, Ben Carson a avut niște cuvinte grele de spus despre politica de sănătate impusă de președintele Obama, pe care a comparat-o cu sclavia, dar și față de creștinii care o acceptă, amintindu-le că guvernul trebuie "pus la locul lui".

Obamacare este cel mai rău lucru care i s-a întâmplat Americii de la sclavie încoace, a spus răspicat Carson. "Este sclavie pentru că încearcă să ne supună pe toți guvernului. Nu a fost niciodată vorba despre sănătate, a fost vorba despre control", citează Washington Post. Abia atunci când cineva se îmbolnăvește și se chinuie să trăiască își dă seama cât de importantă este sănătatea și că ar trebui să fie controlată de fiecare persoană în parte, nu de guvern. "Este timpul ca cetățenii din America să nu se mai teamă de guvern și să îl pună la locul lui", a declarat Carson.

El a mai spus că acest tip de medicină este cel care a stat la baza ridicării statelor socialiste, citându-l pe Vladimir Lenin, și s-a plâns de lipsa de cunoștințe istorice a americanilor și de faptul că mulți dintre ei consideră că fricile legate de Obamacare sunt iraționale. Neurochirurgul l-a mai citat și pe francezul Alexis de Tocqueville care spunea cât de impresionat era de faptul că în școlile americane se învățau "principii și valori biblice și nu ne era rușine să folosim Biblia ca sursă pentru ele. Acum însă dezbatem dacă America este o națiune creștină". Cei care se îndoiesc de asta nu știu nimic despre bazele fondatoare ale națiunii, crede Carson. "Dacă încercăm să îl scoatem pe Dumnezeu în afara națiunii, ne vom duce la vale. Nu trebuie să ne fie rușine de relația cu Dumnezeu. Dacă facem asta, o să o pierdem de tot", a avertizat el.

De ce am ajuns în postura de a ne fi rușine să ne recunoaștem în public credința sau să vorbim despre Dumnezeu? Aceasta a fost tema de discuție a unei emisiuni de radio la BBC, în care britanicii au fost invitați să își exprime părerile. Nu este atât vorba de rușine, cât de frică. De ce nu mai vedem creștini cu cruciulițe la gât? Pentru că și-ar putea pierde slujba pentru asta, spunea un ascultător. Aici nu este vorba de o frică nefondată sau exagerată. Trei creștini britanici implicați într-un proces juridic pe care l-au intentat împotriva angajatorilor lor, acuzați că le-au încălcat dreptul la libertate de conștiință și religie, au pierdut bătălia în instanța de la CEDO. Doi dintre ei fuseseră concediați fiindcă au refuzat să desfășoare anumite servicii pentru cupluri gay, iar a treia persoană pentru că a refuzat să își dea jos cruciulița de la gât în timpul serviciului.

"Societatea ne face să ne rușinăm de lucrurile care sunt creștine. Școlile nu mai au voie să celebreze sărbători creștine pentru că ar putea răni sentimentele persoanelor de alte credințe. Când eram la școală în 1970 cântam imnuri în fiecare școală și ne rugam înainte de masă. Acum nu mai există așa ceva, iar consiliile locale se gândesc de două ori înainte să decoreze orașele de Crăciun. De asta ne e rușine să vorbim despre Dumnezeu", comentează un alt ascultător. Restrângerea libertății de expresie religioasă pare a fi noul trend modial, aflat în continuă expansiune, concluzionează și un studiu demarat în 2009, ale cărui rezultate au fost recent publicate de către Pew Forum of Religion & Public Life. Conform datelor obținute, riscul de a fi supus ostilității de pretutindeni a fost asociat, în primul rând, creștinismului, acesta fiind urmat îndeaproape de islam, scrie în semneletimpului.ro.

Ben Carson este un neurochirug de culoare, de renume mondial. A revoluţionat medicina în anii 80, când s-a specializat în separarea gemenilor siamezi, reuşind să le salveze amândurora vieţile, după ani de experimente în care, în cazurile cele mai fericite, doar unul supravieţuia.

A operat în Africa, în comunităţile lipsite de speranţă. A găsit alinarea suferinţei pentru bolnavii de neuralgie trigeminală, una dintre cele mai dureroase boli cunoscute, mulţi dintre pacienţi ajungând la sinucidere din cauza nivelului insuportabil al durerii.

Este directorul Spitalului Pediatric de Neurochirurgie Johns Hopkins, adjunctul Centrului de Chirurgie Neurofacială, profesor de Neurochirurgie, Oncologie, Chirurgie Plastică şi Pediatrie. A înfiinţat o fundaţie, alături de soţia sa, prin care acordă burse copiilor cu performanţe şcolare, este foarte credincios, iar motto-ul de pe site-ul său personal este "Dumnezeu ne ajută, dar nu oferindu-ne răspunsuri, ci încurajându-ne să ne folosim inteligenţa ca să le găsim şi ghidându-ne în direcţia bună". Mama sa a renunţat la şcoală în clasa a IIIa, iar la 13 ani s-a căsătorit. Părinţii lui au divorţat când Carson avea 8 ani.

Viaţa sa şi experienţele care i-au îmbogăţit viziunea despre cum să trăieşti şi modul de a întâmpina necazurile şi bucuriile sunt relatate într-o serie de cărţi ce au avut un adevărat success la nivelul oricărei categorii de cititori, de orice vârstă: Gifted Hands (1990), Think Big (1996), The Big Picture (2000), Take The Risk (2008), America The Beautiful (2011).

"-Care este cheia succesului tău? m-a întrebat odată un tânăr", povesteşte doctorul în cartea Mâini Înzestrate.

"-THINK BIG
, i-am răspuns. Să vă explic mai pe larg ce înseamnă THINK BIG. T=Talent. Toţi avem talente. Cultivă aceste talente şi pune-le la lucru în cariera pe care ţi-o alegi. T, de asemenea = Time (timp). Învaţă să apreciezi timpul. Dacă ştii să te organizezi, oamenii se pot bizui pe tine.

H=HOPE (speranţă). Gândeşte-te la lucrurile bune care îţi stau în faţă şi nu le lăsa să treacă pe lângă tine neobservate. H, de asemenea = HONESTY (onestitate).

I= INSIGHT (perspicacitate).

N= NICE (amabilitate). Fii amabil cu oamenii, fără deosebire.

K=KNOWLEDGE (ştiinţă, cunoştinţă, cunoaştere)

B=BOOKS (cărţi). I
ntelectul ni-l dezvoltăm citind, gândind, folosindu-ne imaginaţia.

I=IN-DEPTH LEARNING (învăţare aprofundată).
 Pentru cei care învaţă sIstematic, nu doar superficial, cunoştinţele devin o parte din propria fiinţă.

G=GOD (Dumnezeu).


Dacă vă veţi aminti aceste lucruri, dacă veţi aplica regula THINK BIG, nimeni şi nimic nu vă va putea împiedica să aveţi success în orice veţi întreprinde". 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...