Nervi și acuze de la facturile pentru spațiile comune la termoficare! "Nu vreți să acceptați și să rezolvați problema"

Reprezentanții Federației Asociației de Proprietari din municipiul Botoșani îi acuză pe consilierii locali că nu doresc să se implice în rezolvarea problemei cheltuielilor pentru spațiile comune la încălzire.

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii municipali au avut la mapă un material în care asociațiile de proprietari au prezentat situația celor care dețin centrale de apartament și sunt nevoiți să plătească facturile la Modern Calor pentru spațiile comune, atrăgând atenția și asupra numărului mare de procese din instanță, pe această speță.

La finalul ședinței, Petrică Butnaru, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari, a izbucnit și pe un ton ridicat și-a exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că cei din Consiliul Local nu îi bagă în seamă, mai ales când a văzut că o parte dintre aleșii muncipali au părăsit sala de ședințe.

Butnaru a spus că de trei ani de zile botoșănenii au parte numai de promisiuni. 

“Este problema comunității, am insistat din anul 2010 când a venit norma tehnică, am făcut demersuri, am fost perseverenți la autoritățile locale și am ajuns și în instanță și sunt acum proprietari de apartamente care au câștig în instanță. Această problemă a fost semnalată și la nivel național. Prin faptul că ne-au trimis toți la autoritatea locală am făcut acest pas prin care am ajuns în fața unor instanțe de judecată. Nu este corect, sunt peste 15.000 de procese în instanță cu cei care sunt debranșați. Nu trebuie tărăgănat la infinit. Este o problemă esențială la care nu am primit niciun răspuns. În condițiile în care nu vreți să o acceptați și nu vreți să o rezolvați....Noi totuși așteptăm un răspuns", a spus Petrică Butnaru.

Consilierul local Mihai Tincu a precizat că în prezent la Camera Deputaților se află în dezbatere o propunere legislativă care vizează rezolvarea acestei probleme, a cheltuielilor pentru spațiile comune pentru încălzire.

Problema este la nivel de comisie de Camera Deputaților, se ocupă punctual de problema aceasta domnul deputat Mihai Baltă. Se ia în calcul la modul cel mai serios rezolvarea problemelor pentru ceătățenii care au minim salariul pe economie pentru această problemă, pentru costurile acestea. S-a plecat la București și cu propunerea ca să iasă o hotărâre legislativă în sensul că, dacă unitatea administrativ-teritorială se descurcă să plătească diferențele acestea de bani, plata părților comune", a menționat Mihai Tincu. 

Facturile emise de Modern Calor către botoșănenii care dețin centrale au stârnit un val de revoltă în ultimii ani. Mulți au refuzat să achite aceste facturi, pe motiv că nu mai au nicio relație contractuală cu societatea de termoficare, ajungându-se astfel în instanță. Pe de altă parte, Modern Calor a invocat mereu că respectă reglementările legislative în domeniu. Și în instanță, sentințele au fost diferite. În unele cazuri, magistrații au dat dreptate cetățenilor, în altele a avut câștig de cauză Modern Calor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post de medic specialist scos la concurs pentru Botoșani și susținut la Iași!

astăzi, 14:52

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post de medic specialist. Este vorba despre un post de medic rezident anul V în specialitatea der...

Prognoza meteo pe două săptămâni, răcire accentuată a vremii!

astăzi, 14:32

Continuă procesul de răcire a vremii. În următoarele două săptămâni, un val de aer rece va străbate țara noastră, aducând temperaturi aproape de pragul înghețului, &i...

Început fulminant pentru echipele de volei, rezultate remarcabile ale Clubului Sportiv Școlar Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:01

În zilele de 05-06 octombrie 2024, la Suceava a avut loc prima etapa din cadrul   Campionatului Național de MINIVOLEI, unde echipele clubului nostru au participat  atât in ...