Nereguli la Directia Judeteana de Drumuri gasite de Curtea de Conturi

Nereguli la Directia Judeteana de Drumuri gasite de Curtea de Conturi
Lucrari neefectuate si achitate, valori supraevaluate, nerespectarea unor dispozitii legale referitoare la calitatea lucrarilor sau nerespectarea principiului “transparenta" in atribuirea unor contracte de achizitie publica. Sunt doar cateva dintre neregulile descoperite de Curtea de Conturi in urma unor verificari facute la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri.

Raportul cu toate concluziile controlului au fost inaintate si conducerii Consiliului Judetean si s-au trasat termene si masuri pentru remedierea deficientelor depistate.

Potrivit raportului de control al Curtii de Conturi, la reabilitarea drumului judetean Hanesti-Vlasinesti si la reabilitarea podului de la Vlasinesti, peste paraul Rachita, s-a constata ca oviecitvul de investitii a fost receptionat, desi unele lucrari nu au fost executate sau erau neconforme.

De asemenea, s-a constatat ca o parte dintre lucrarile executate sunt necorespunzatoare calitativ si sunt deja deteriorate. O alta neregula a fost descoperita si la obiectivul de investitii “Consolidare podete si reabilitari de platforme pe drumuri judetene" din judetul Botosani, finantat din bugetul judetean.

In acest caz valoarea estimata a comntractului de achizitie publica a fost supraevaluata cu aproape 700.000 de lei. Totodata, cantitatile aferente lucrarilor au fost disproportionat de mari in raport cu ce trebuia executat si cu ce s-a executat efectiv.

Nu a fost respectat nici principiul transparentei in ceea ce priveste atribuirea contractului de achizitie publica, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri trimitand spre publicare anuntul de atribuire a contractului cu o intarziere de cateva zile.

“Este raportul Curtii de Conturi si il luam ca atare. Consiliul Judetean o sa faca toate demersurile ca sa isi apere interesul. Vom chema prima data societatile care au incasat bani fara sa efectueze lucrari sau la preturi de mii de ori mai mari. Romania a trecut printr-o situatie dificila din punct de vedere financiar si iti bati joc de banul public. Sunt convins ca s-au facut nişte greseli cu acceptul conducerii. Sunt investitii facute de Directia de Drumuri si Consiliul Judetean“, a declarat Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
70

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
89

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
133

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...