Nereguli în piețele din Botoșani!

Mai mulți agenți economici care își vând produsele în piețele din municipiul Botoșani, dar și în Dorohoi, Săveni și Darabani au fost amendați sau li s-a confiscat marfa în urma unui control efectuat de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Administrația Județeană a Finanțelor Publice, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Direcția de Sănătate Publică.
Aceste verificări s-au făcut din ordinul prefectului.

Organele de control au urmărit dacă există condiții igienico-sanitare în spațiile de producție, depozitare, desfacere, existența autorizațiilor sanitar-veterinare, existența verificărilor metrologice la cântare, existența documentelor de proveniență a mărfurilor, înregistrarea vânzărilor și eliberarea bonurilor fiscale.

În total, au fost verificați 103 agenți economici, fiind aplicate 28 de amenzi în valoare de 10.400 de lei, și bunuri confiscate în sumă de 882 lei.

La 15 unități au fost găsite condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, iar în cazul a 19 angajați s-a constatat că nu era efectuat controlul medical periodic.

Pentru o serie de deficiențe au fost trasate termene de remediere imediată.

Controale au fost efectuate și la producătorii agricoli, date fiind noile reglementări în ceea ce privește activitatea acestora.

În total au fost aplicate 557 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 116.124 lei și confiscate legume și fructe în valoare de 5.009 lei, acțiunea fiind în derulare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: Tu știi ce face parlamentarul tău? (foto, video)

astăzi, 15:08

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a lansat o campanie de informare intitulată „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Eduard Mititelu, candidat din partea PNL ...

Vin primele autobuze electrice pentru Botoșani și Zona Metropolitană! (foto)

astăzi, 14:56

Marți, la Primăria Municipiului Botoșani, au fost semnate noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Mun...