Nereguli grave descoperite la unele stații de carburanți din Botoșani

Autoritățile au descoperit neconformități îngrijorătoare în unele stații de carburanți de pe raza județului Botoșani, în prima săptămână de controale. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) transmite că a aplicat zeci de sancțiuni în punctele peco mixte și skid-urile GPL verificate.

Potrivit reprezentanților IJSU Botoșani, toate benzinăriile controlate dețineau autorizație de securitate la incendiu. În schimb, s-au constatat nereguli precum distribuirea carburanților în recipiente neconforme, exploatarea cu deficiențe sau improvizații asupra instalațiilor, lipsa dotării cu mijloace de primă intervenție, lipsa indicatoarelor de securitate și neasigurarea verificării instalațiilor.

„Săptămâna trecută au fost verificate 22 de stații peco mixte sau individuale GPL. Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, din care șase amenzi în cuantum de 16.000 lei și 16 avertismente, cu obligația de a remedia deficiențele. Controalele continuă”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Prima săptămână de controale s-a soldat, la nivel național, cu amenzi de 6,5 milioane de lei, 12 stații de carburanți închise și alte 60 suspendate din activitate.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, într-o conferință de presă, că au fost constatate 2.150 de deficiențe la stațiile GPL în urma controalelor dispuse după exploziile care au avut loc la Crevedia.

 

Spune-ne opinia ta