Nereguli depistate de Curtea de Conturi la APIA Botoşani!

Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi  pentru Intervenţie în Agricultură Botoşani (APIA) se numără printre centrele la care inspectorii Curţii de Conturi au depistat mai multe de nereguli în urma verificării activităţii aferente anului 2013.

Potrivit raportului inspectorilor Curţii de Conturi s-a constatat efectuarea de plăţi nelegale pentru achitarea unor sume prevăzute în titluri executorii, având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului, prin nerespectarea cadrului legal.
Curtea de Conturi a depistat că la APIA Botoşani au fost acceptate la plată servicii fără prezentare de documente justificative care să reflecte realitatea prestării acestora.

De asemenea, instituţia nu a respectat  prevederile legale pentru aprobarea normelor metodologice referitoare la modul de acordare a ajutorului de stat în agricultură pentru plata primelor de asigurare, fapt care a generat plăţi nelegale.

În raportul Curţii de Conturi se mai precizează că nu au fost respectate dispoziiile HG nr. 408/2010 privind aprobarea acordării unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură. 
 
În timpul misiunii de audit financiar, APIA Botoşani a luat măsuri pentru înregistrarea corectă în evidenţa contabilă a sumei de 444.000 de lei, se mai arată în raport.



"Auditorii Curtii de Conturi nu au considerat neregulile constatate la APIA Botosani ca fiind de mare gravitate, calificativul final acordat institutiei fiind “opinie fara rezerve cu paragraf explicativ", sustin reprezentantii APIA Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...