Nenorocire într-o gospodărie din Botoșani, soția proprietarului a avut nevoie de îngrijri medicale când a văzut dezastrul! (Foto)

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Un incendiu violent a izbucnit, noaptea trecută, într-o gospodărie din județul Botoșani. O anexă a fost cuprinsă de flăcări. Apelul de ajutor a fost făcut puțin după miezul nopții.

Nenorocirea s-a întâmplat în localitatea Miletin. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au constatat faptul că anexa, cu o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, ardea în totalitate și că flăcările au cuprins și o parte din acoperișul casei. Pompierii au acționat rapid pentru ca incendiul să nu se extindă la întregul imobil. Salvatorii au eliminat și pericolul de explozie, din interiorul anexei fiind scoasă o butelie.

Soția proprietarului a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Ulterior, a refuzat transportul la spital.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.




 

Pompierii reamintesc faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Prezență la vot la ora 17.00!

astăzi, 17:17

34,8% era prezența la vot, în județul Botoșani, la ora 17.00, în continuare sub media națională (42,4%). În cele 433 de secții de votare s-au prezentat la urne 118.592 de ce...

Schimbări în Legea învățământului pentru unii elevi: „Trebuie să fim mai serioși!”

astăzi, 16:50

Cu o deosebire: cine nu învață în timpul liceului Matematica intensiv, va da o probă mai simplă, un test scris care să le verifice noțiunile de bază. Profesoara de Matematică De...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „Fiecare vot contează, dragi botoșăneni!” (Video)

astăzi, 16:02

„ Am votat pentru o țară în care să fim mândri că trăim , alături de un lider care chiar știe ce înseamnă progresul și care, mai presus de toate, pune cetățeanul pe ...