Nenorocire într-o gospodărie din Botoșani, soția proprietarului a avut nevoie de îngrijri medicale când a văzut dezastrul! (Foto)

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Un incendiu violent a izbucnit, noaptea trecută, într-o gospodărie din județul Botoșani. O anexă a fost cuprinsă de flăcări. Apelul de ajutor a fost făcut puțin după miezul nopții.

Nenorocirea s-a întâmplat în localitatea Miletin. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au constatat faptul că anexa, cu o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, ardea în totalitate și că flăcările au cuprins și o parte din acoperișul casei. Pompierii au acționat rapid pentru ca incendiul să nu se extindă la întregul imobil. Salvatorii au eliminat și pericolul de explozie, din interiorul anexei fiind scoasă o butelie.

Soția proprietarului a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Ulterior, a refuzat transportul la spital.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.




 

Pompierii reamintesc faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertizare de la Registrul Auto Român: Atenție la practici înșelătoare!

astăzi, 20:15

Aceste practici includ utilizarea unor denumiri, culori, sigle sau elemente vizuale similare cu brandul oficial R.A.R., în scopul de a induce în eroare cetățenii și de a vinde certifica...

Nu scăpăm de ceață și polei: Codul galben pentru județul Botoșani a fost prelungit până la ora 23:00!

astăzi, 19:53

În funcție și de condițiile locale, fenomenul va favoriza formarea ghețușului. „Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, vă recomandăm: - conduceți prudent; - ...

Doi plutonieri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, medaliați prin decret semnat de Președintele României! (foto)

astăzi, 19:30

Prin Decretul nr.1539 din 28.11.2023, semnat de Președintele României, domnul Klaus-Werner Johannis, cu prilejul Zilei Naționale a României, plutonierului adjutant șef Macovei Daniel-Co...