Nemulțumiri privind salariile în rândul personalului medical din Botoșani!

Nemulțumiri privind salariile în rândul personalului medical din Botoșani!
În loc să clarifice lucrurile în ceea ce privește salarizarea personalului din sistemul sanitar, Ordonanța de Urgență intrată în vigoare de la data de 1 august a sporit și mai mult nemulțumirea celor care lucrează în sistem.

Daniel Bulboacă, președintele Cartel Alfa, Filiala Botoșani, susține că inechitățile salariale s-au rezolvat doar pe hârtie pentru că în realitate o parte din personalul medical nu primește drepturile salariale cuvenite. 

Acest aspect a fost adus în atenție în cadrul Comisiei de Dialog Social ce a avut loc, joi, la Instituția Prefectului.

"Considerăm că reîncadrarea salariaților conform OUG 20 este greșit aplicată. Dacă aplicăm reîncadrarea salarială numai raportat la salariul de bază lăsând sporurile specifice locului de muncă identic cum le-am avut în decembrie 2015 venitul salarial va fi diferit, inechitățile salariale nu se rezolvă decât pe hârtie prin modificarea salariului de bază. Am dat exemplul colegilor care au promovat la gradul principal. În luna decembrie 2015 erau asistenți medicali simpli cu un spor aferent salariului de asistent medical simplu. Prin OUG 20 li se face reîncadrarea pe grila de salarizare la asistent cu grad principal dar cu sporurile avute în decembrie la funcția de asistent fără grad. Ei primesc sporuri, după 1 august, pentru asistenți simpli deși au gradul principal. S-a recunoscut gradul doar pe hârtie", a precizat Daniel Bulboacă.

Liderul Cartel Alfa a menționat că singura cale pentru rezolvarea acestor inechități este deschiderea unor acțiuni în instanță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
340

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
487

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...