Nemulțumiri legate de firma care a câștigat contractul pentru întreținerea străzilor din Botoșani. "Veți avea mari probleme cu acest constructor"

Un consilier local și-a exprimat nemulțumirea, în ședința de Consiliu Local de joi, vizavi de modul în care se derulează contractul încheiat cu firma Tehnic Asist, cea care a câștigat licitația pentru întreținerea străzilor din municipiul Botoșani.

Florin Ghiorghiță i-a avertizat pe cei din Executivul Primăriei că vor avea “mari probleme cu acest constructor".  Ghiorghiță susține că ritmul de lucru ar trebui să fie mult mai alert, dat fiind că vine sezonul rece.

“Un avertisment pe care îl adresez muncipalității în relația cu noua societate cu care ați contractat lucrările: veți avea mari probleme cu acest constructor. Întâmplător mi-a fost dat să asist la o lucrare pe care au făcut-o pe strada Doboșari la intersecție cu strada Vâlcelei, și pentru un șănțuleț de șapte sau opt metri lungime, și cu o lățime de vreo 25-30 de centimetri, erau acolo vreo nouă mașini, vreo 15 oameni, asfaltul l-au adus cu buldozerul undeva de pe strada Bucovina unde rămăsese și aveau un spor de te minunai cum se lucrează. În municipiul Botoșani nu se vor turna doar covoare asfaltice, și din păcate observăm că în ultimii ani nu s-au mai turnat aproape deloc covoare asfaltice, ci se fac acele lucrări de întreținere care presupun o groapă aici, o groapă dincolo, și trebuie să își deplaseze utilajele și forța de muncă dintr-o zonă în alta, trebuie să lucreze și la borduri și nu trebuie adus betonul după ora 15.00 așa cum am văzut pe o altă stradă din Botoșani și lăsate bordurile înșirate pentru a fi furate pe timpul nopții. Aveți o discuție foarte serioasă cu societatea respectivă și puneți-i la treabă că vine toamna, iarna, sunt perioade în care nu vor putea lucra și mai ales la standardele cerute de către municipalitate", a spus Florin Ghiorghiță.

Viceprimarul Cosmin Andrei a menționat că în perioada următoare va avea loc o înâlnire cu reprezentanții Tehnic Asist, dat fiind că, potrivit acestuia, “lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui".

“Relația cu Tehnic Asist într-adevăr nu este cea mai fericită până în acest moment. La partea de asfalt au intervenit foarte bine, continuă lucrările pe Aleea Prieteniei, Ștefan Luchian, unde se mișcă foarte bine, mai puțin la partea de reparații gropi și amenajare trotuare. Avem programată o întâlnire cu dumnealor să vedem ce abordare au în relația cu Primăria pentru că lucrurile într-adevăr nu funcționează așa cum ar trebui. Am remarcat și noi acest lucru, am făcut o serie de adrese, la o parte am primit răspuns, la o parte a fost dezinteres, o să insistăm. Sunt convins că vom ajunge la un rezultat bun", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

La rândul său, viceprimarul Marius Buliga a spus că modul în care intervine firma Tehnic Asist "lasă de dorit".

“Cu Tehnic Asist, în perioada aceasta lucrăm mai greu, am semnat contractul la începutul lunii august, e final de septembrie, avem undeva vreo 15 miliarde de lei alocați pe zona aceasta. Nu reușim să îi cheltuim că firma aceasta invocă tot timpul câte ceva la adresa Primăriei. Eu cred că ar trebui să avem o discuție ca între bărbați cu firma respectivă și chiar să ne apucăm de treabă, dacă putem face treabă, dacă nu să lăsăm pe alții să facă treaba", a afirmat Marius Buliga.

Reprezentanții firmei Tehnic Asist au precizat că lucrările pe străzile din municipiu se execută conform graficelor.

"Contractul în derulare se desfășoară în mod normal, s-a lucrat pe mai multe strazi la asfalt si bordurizare, iar la plombari nu se poate interveni cu ora și cred că domnii de la Primărie sigur știu acest lucru. E foarte important pentru noi sa ne facem corect treaba astfel incat administratia si cetateniii orasului sa fie multumiti. Calitatea si eficienta implica si timp si bunavointa", a declarat Marius Vasilache, director tehnic in cadrul Tehnic Asist.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul cu remarcabile contribuții la dezvoltarea muzicii bisericești! (Foto, Video)

astăzi, 10:55

Numeroase lucrări de specialitate îi menționează prezența în arealul spiritual și artistic al secolului XX, de la prestigiosul Lexicon al Muzicienilor Români, realizat în ...

Bărbat scos afară din locuință, ce fapte a comis un botoșănean!

astăzi, 10:36

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a avut un comportament ...

Un botoșănean este în stare gravă, familia are nevoie de sprijin: ”E timpul să dăm extemporal la educație civică!” (Foto)

astăzi, 10:05

Andrei este din Rânghilești Deal, comuna Santa Mare, județul Botoșani. Tatăl a doi copii, un om dedicat și muncitor, se zbate astăzi să depășească o situație gravă: cu arsuri pe 70% ...