Nemulţumiri de la contractul de deszăpezire a drumurilor naţionale din Botoşani!

Nemulţumiri de la contractul de deszăpezire a drumurilor naţionale din Botoşani!
Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP), Ovidiu Laicu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii societăţii Transporturi Auto, cea care realizează activitatea de deszăpezire pe sectoarele de drum naţional de pe raza judeţului Botoşani.

Discuţiile între cele două părţi au fost pe marginea contractului, în contextul în care societatea botoşăneană nu ar mai fi de acord cu anumite clauze din acest contract.

Potrivit directorului DRDP Iaşi pe lângă contractul propriu-zis de deszăpezire a fost semnat de la 1 ianuarie 2014 până la 31 decembrie 2014 un contract subsecvent, cu care cei de la Transporturi Auto nu ar mai fi de acord.

“Rezilierea contractului este o clauză care trebuie acceptată de ambele părţi. Negociem până ajungem la un consens. Din câte am înţeles de la dumnealor nu mai doresc să facă şi alte activităţi în afară de deszăpezire şi transportul materialului antiderapant, în contractul subsecvent fiind cuprinse mai multe activităţi, cum ar fi achiziţia de mixtură asfaltică la rece, montarea de parapeţi. Sperăm să ajungem la o înţelegere. Nu vom lăsa drumurile din Botoşani cu zăpadă, a precizat Ovidiu Laicu.

Cei de la DRDP aşteaptă acum obiecţiunile din partea firmei Transporturi Auto care vor fi analizate de jurişti şi se va lua o decizie.
Reprezentanţii societăţii Transporturi Auto dau asigurări că vor continua să deszăpezească drumurile naţionale şi de la 1 ianuarie.

“Vom duce până la capăt acordul cadru. Utilajele nu se vor retrage din teren. Contractul subsecvent va suferi modificări şi ajustări ale clauzelor, de comun acord, în urma negocierilor pe care le vom purta. Suntem o firmă serioasă şi ne vom îndeplini obligaţiile contractuale", ne-a declarat Viorica Timofte, director al societăţii Transporturi Auto.
Contractul de deszăpezire este valabil până la data de 15 aprilie 2015.

 

Spune-ne opinia ta