Nemulțumire în rândul dascălilor: "Salariile au scăzut cu cel puţin 30 la sută în ultimii cinci ani!"

Nemulțumire în rândul dascălilor: "Salariile au scăzut cu cel puţin 30 la sută în ultimii cinci ani!"
În luna ianuarie 2013, cadrele didactice au ajuns abia la salariul din octombrie 2008, susţine Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Asta din cauza inflaţiei şi a devalorizării monedei naţionale. Anul acesta, salariul minim este de 750 lei, în timp ce în 2008 era de 540 lei.

Acest aspect a stârnit un val de nemulţumire în rândul cadrelor didactice, care spun că lefurile lor sunt mici, iar preţurile cresc continuu.

"Salariile au scăzut cu cel puţin 30% în ultimii cinci ani dacă ţinem cont de rata inflaţiei. Nici nu era nevoie să taie salariile pentru că oricum era asigurată diminuarea din punct de vedere al termenilor reali, dacă ne raportăm la valoarea reală a banilor. Asta fără să ţinem cont de inflaţia de anul acesta care va fi, după câte se pare, galopantă având în vedere scumpirile la energie care vor antrena în lanţ toate serviciile. Doar nominal salariile sunt la nivelul lunii octombrie 2008", a declarat Liviu Axinte.

Liviu Axinte a spus că această problemă a subsalarizării nu este doar în sectorul bugetar.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
10

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
499

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
664

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...