Nemtii se pregatesc de atentate si catastrofe: Indemnati sa isi faca stocuri de alimente si de apa

Nemtii se pregatesc de atentate si catastrofe: Indemnati sa isi faca stocuri de alimente si de apa
Guvernul german intentioneaza sa ceara populatiei sa isi faca stocuri de alimente de baza si de apa pe care sa le foloseasca in cazul unui atentat sau al unei catastrofe.

"Populatia va fi obligata sa aiba un stoc alimentar individual suficient pentru zece zile", potrivit Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), care citeaza un "proiect al Apararii Civile" elaborat de Ministerul de Interne.

De asemenea, fiecare familie va trebui sa aiba apa potabila pentru cinci zile.

Proiectul de 69 de pagini nu descrie drept probabil un atentat pe teritoriul german care sa necesite o riposta la nivel national, dar evoca masuri de precautie pentru ca familiile sa fie "pregatite in mod adecvat pentru un eveniment care le-ar putea ameninta existenta si care nu poate fi exclus in viitor", adauga FAS.

Printre prioritati se numara si sustinerea pe care populatia civila va trebui sa o ofere fortelor armate in cazul unui astfel de eveniment.

Un purtator de cuvant al Ministerului a declarat ca proiectul va fi prezentat in Consiliul de Ministri de miercuri.

Germania a ridicat nivelul de alerta dupa valul de atacuri si atentate - dintre care doua revendicate de organizatia terorista Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anuntat la inceputul lunii ca intentioneaza sa sporeasca resursele la care vor avea acces politia si celelalte forte de securitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
40

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
42

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
297

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...