Negocieri pe tema legii salarizarii fara rezultat concret la Ministerul Muncii

Negocieri pe tema legii salarizarii fara rezultat concret la Ministerul Muncii

   RTV

Negocierile de vineri de la Ministerul Muncii s-au incheiat fara niciun rezultat concret, discutiile pe tema Legii salarizarii unitare urmand sa continue si luni.

La negocieri au participat ministrul Muncii, Ioan Botis, Simion Hancescu si Aurel Cornea din partea sindicatelor din educatie si secretarul de stat din Ministerul Educatiei Oana Badea.

Ministrul Botis a anuntat ca negocierile vor continua si luni, iar marti varianta finala a Legii salarizarii unitare va fi data publicitatii, cadrele didactice urmand sa afle unde sunt pozitionate in grila de salarizare.

Acesta a mai precizat ca discutiile pe tema salarizarii personalului din invatamant se poarta de cateva saptamani si ca se va tine cont, in masura posibilitatilor, de nemultumirea manifestata de cadrele didactice privind coeficientul de salarizare de 1,95 al dascalilor.

La randul sau, secretarul de stat Oana Badea a respins acuzatiile sindicalistilor de refuz al dialogului, precizand ca Ministerul Educatiei continua sa isi manifeste toata deschiderea la discutii, astfel incat aceasta colaborare sa aduca un rezultat cat mai bun pentru cadrele didactice.

De asemenea, Oana Badea a respins ideea avansata de jurnalistii prezenti in fata Ministerului Muncii privind un conflict intre profesori si minister, reamintind ca, vineri, in 99,9% din scolile din tara s-au facut cursuri.

"Nu exista scoli inchise, nu au fost, au existat putine scoli unde timp de o ora nu s-au tinut cursurile iar profesorii au stat in clasa", a declarat Oana Badea, subliniind ca Ministerul Educatiei nu va face modificari in grila de salarizare sub presiunea sindicatelor, al caror rol este "sa militeze si sa protesteze, rol pe care si-l indeplinesc cu buna credinta".  (ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
837

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
388

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
110

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...