Neglijati de tata, copiii cantaretei Viorica Ciotoi ar putea ajunge in grija statului!

Neglijati de tata, copiii cantaretei Viorica Ciotoi ar putea ajunge in grija statului!
Copiii fostei cantarete de muzica populara, Viorica Ciotoi, care a murit la inceputul acestei luni, ar putea ajunge in grija statului. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vor cere o ordonanta presedintiala pentru a putea lua copiii si a le oferi o masura de protectie, dupa ce au fost sesizati ca micutii sunt neglijati de tata, in grija caruia au ramas dupa moartea mamei.

La scurt timp dupa decesul cantaretei, tatal impreuna cu cei doi copii s-au mutat din garsoniera unde locuiau, din Catamarasti Deal, intr-un apartament din zona Garii, unde stau impreuna cu mama si sora barbatului.

Am primit o sesizare anonima, la o adresa care ni s-a dat exact, ca ar fi doi copii neglijati de tata. S-au deplasat colegii mei, un asistent social si un psiholog, insotiti de doi reprezentanti ai Politiei Locale, vineri, si s-a confirmat sesizarea. Copiii sunt neglijati, slabuti, nealimentati corespunzator. La prima evaluare in teren este vorba de neglijare. Tatal s-a opus cand colegii mei au spus ca ar trebui luati copiii, a declarat Felicia Mihai, sef Serviciul Comunitar Specializat Destinat Protectiei Copilului.

Fiindca tatal nu vrea sa renunte la cei doi copii, o fetita de 2 ani si un baietel de 3 ani, reprezentantii DGASPC vor incerca sa identifice un membru al familiei care sa ii ia in grija pe micuti, existand si posibilitatea ca acestia sa fie luati de stat.

In functie de decizia judecatorilor, copiii ar putea fi preluati de stat, daca sunt mai mici de doi ani se dau in grija unui asistent maternal, daca sunt mai mari intr-un centru de plasament, dar in cazul fratilor, de obicei, nu ii despartim, a precizat Cecilia Spataru, director social al DGASPC.

Viorica Ciotoi, in varsta de 41 de ani, a murit pe 2 august, in garsoniera sa din Catamarasti Deal si nici pana acum nu se cunoaste cauza decesului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
85

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
94

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
130

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...