Ne vom bucura de o vreme cu temperaturi de vară. PROGNOZA METEO

Ne vom bucura de o vreme cu temperaturi de vară. PROGNOZA METEO
Duminica Floriilor va aduce o vreme frumoasă şi caldă în toată ţara, regimul termic fiind perfect pentru o plimbare prin parc sau o ieşire la iarbă verde. Săptămâna viitoare nu va aduce schimbări în privinţa temperaturilor, acestea urmând să fie la fel de ridicate ca şi în ultimele zile.
 
Pentru Duminica Floriilor vremea ne răsfaţă cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă a anului, mai cu seama în regiunile sudice şi sud-estice. Maximele termice, în scădere uşoară în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între 20...22 de grade în Maramureş şi în Delta Dunării şi 30...31 de grade în Muntenia şi sudul Moldovei. Soarele ţine agenda zilei şi numai în nordul, centrul, nord-estul ţării şi prin zona montana apar câţiva nori ce lasă pe alocuri ploi de scurtă durată şi trecător descărcări electrice. Vântul se agită pe la munte, dar pentru scurtă durată şi prin celelalte regiuni.

Ultima săptămână din aprilie debutează, ca şi anul trecut, cu o vreme mult mai caldă pentru sfârşitul lunii aprilie în majoritatea regiunilor. Câţiva nori de vreme bună îşi fac apariţia peste zi în nordul şi nord-estul ţării, în timp ce soarele străluceşte nestingherit în restul zonelor. Cu totul izolat în nordul Carpaţilor Orientali vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul este liniştit, iar amiaza aduce temperaturi ce vor pleca de la 23 de grade în Delta şi în nordul Moldovei până la 31 de grade în sud.

Şi marţi vremea rămâne frumoasă şi deosebit de caldă la nivelul întregii ţări. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea uşoare intensificări prin sudul  Banatului. Meteorologii anuntă şi pentru această zi maxime de până la 32 de grade în zonele mai joase de relief din sudul, vestul şi centrul ţării, plecând de la 22 de grade pe litoral şi în Delta Dunării.

Vremea ţine cu noi şi de 1 Mai când ne-a rezervat temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar. Maximele termice se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul şi centrul ţării şi cele mai scăzute în zona litoralului. Va fi o zi cu mult soare şi numai spre seara şi în cursul nopţii se adună câţiva nori ce lasă pe alocuri ploi de scurtă durată cu tunete şi fulgere în vestul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte. În a doua parte a săptămânii, deşi se mai răcoreşte puţin vorbim totuşi în continuare de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la început de mai. Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată cu fulgere, tunete şi rafale de vânt va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice şi în zonele de munte.

În Moldova, soarele împarte cerul cu norii şi mai ales prin nordul regiunii sunt ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Valorile termice rămân mai ridicate decât în mod normal, în special spre sud, unde vor fi 30…31 de grade, în timp ce în Bucovia valorile termice nu trec de 24 de grade.


rtv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
19

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
38

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
150

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...