Ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 1.000 de ani!

Ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 1.000 de ani!
Specialistii Institutului de Meteorologie din Polonia ne avertizeaza ca in iarna 2010-2011 am putea tremura mai rau ca niciodata, din cauza schimbarii curentului oceanic Gulfstream, care pastreaza echilibrul climatic pe Terra.

In curand, apele mai calde transportate de acesta nu vor mai putea contracara aerul rece format in Oceanul Arctic. Primele semne ale fenomenului se vad deja in Peninsula Scandinava, cred specialistii polonezi.

Gulfstream sau Curentul Golfului actioneaza ca un "radiator" pentru partea nordica a continentului european, iar disparitia sau chiar diminuarea acestuia poate duce la o noua era glaciara, dupa cum avertizeaza expertii.

Asemenea catstrofa ar putea fi grabita si de explozia de la platforma petroliera a companiei British Petroleum, din Golful Mexic, chiar locul unde se formeaza Gulfstream, scrie incont.ro.

Atunci s-au deversat in ocean peste 700.000 de tone de titei. Situatia s-ar putea schimba dramatic. O parte din petrol a trecut din Marea Caraibelor in Oceanul Atlantic, contribuind la diminuarea vitezei Curentului Golfului, care astfel transforma tot mai putina apa calda.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
116

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
141

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
30

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...