Nasterea la 9 luni fix? E o gluma!

Nasterea la 9 luni fix? E o gluma!
Cercetari recente au aratat ca doar 4% dintre femei nasc exact la termenul calculat de 9 luni, iar 70% din celelalte se incadreaza intr-un camp de eroare de maximum 10 zile. Pentru celelalte 26%, eroarea este mai mare decat aceasta durata.    

Specialisitii apreciaza ca durata sarcinii este influentata de varsta, de perioada anului cand s-a produs fecundarea, de greutatea corporala a mamei si de multi alti parametri, informeaza Infoniac, citat de ziare.com.  

 Facand masuratori cu privire la concentratia de hormoni din urina femeii, pentru a determina exact momentul cand s-a produs ovulatia, experti ai Institutului pentru Sanatate si Mediul Inconjurator din SUA au stabilit experimental ca durata medie de la ovulatie pana la nastere este de 268 de zile.    

Excluzand nasterile premature, s-au constatat abateri de la acest termen de pana la 37 zile. Specialistii apreciaza ca nasterea se poate produce la 37-42 saptamani de la data ovulatiei.  

Experta dr. Ann Marie Jukic, de la Institutul citat a aratat ca insisi specialistii au ramas surprinsi de propriile lor concluzii, care depasesc uneori simtitor campurile de eroare acceptate pana in prezent.  

Desi studiul elaborat este o lucrare de specialitate, unii factori care influenteaza durata sarcinii sunt accesibili nespecialistilor si merita sa fie cunoscute de publicul larg, dupa cu urmeaza.

Unii factori care influenteaza durata sarcinii    

Cu cat mai mult dureaza implantarea embrionului, cu atat durata sarcinii este mai mare.  

 Durata sarcinii este adesea dependenta de varsta mamei si s-a constatat ca, la femeile cu varsta mai inaintata, sarcina se desfasoara un timp mai indelungat decat la cele tinere.    

La femeile ponderale, respectiv cu o greutate mai mare in raport cu inaltimea, sarcina dureaza mai mult decat la cele cu greutatea normala.    

Sarcina este un fapt care trebuie privit individualizat. Astfel, se constata ca, la femeile care nasc al doilea, al treilea sau mai multi copii, durata sarcinii la fiecare din ei este relativ aceeasi.  

 In cazul femeilor la care s-a constatat cresterea mai tarzie a nivelului de progesteron, nasterea se poate produce cu pana la 12 zile mai devreme, decat in cazul cand nivelul hormonului a inceput sa creasca mai devreme.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
20

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
121

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
82

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...