Nastase se compara cu detinutii anticomunisti din anii 50

Nastase se compara cu detinutii anticomunisti din anii 50
"Am descoperit, recent, ca eu nu sunt tinut in inchisoare pentru afisele din 2004, ci pentru opiniile mele de astazi, exprimate pe blog sau in presa"! Fostul premier Adrian Nastase povesteste ca a vizitat Fortul 13 de la Jilava, unde au fost intemnitati lideri politici si intelectuali anticomunisti, si se intreaba retoric unde ar fi fost "cazat" daca procesul lui avea loc in 1950.

 Condamnat pentru fapte de coruptie, Adrian Nastase face o paralela intre situatia sa si procesele si condamnarile politice din anii `50.

 "Am vizitat, in cadrul unui program, cu cateva zeci de detinuti, Fortul 13 de la Jilava - unul din cele 18 forturi construite la sfarsitul secolului 19, de catre Carol I, pentru a apara Bucurestiul.

 (...) Am vazut, conditiile cumplite in care au fost detinuti cei care reprezentau un pericol pentru regimul comunist. Elitele intelectuale, preoti, oameni politici au fost `ascunsi` la Fortul 13 - uneori fara judecata sau in urma unor procese in care nu existau probe. Ei erau tinuti acolo deoarece conducatorilor comunisti le era frica de ei. Unii au murit acolo - de exemplu, Monseniorul Ghika - cel care este propus de Vatican pentru beatificare.

Intrebarea pe care mi-o pun este insa unde as fi fost `cazat` daca procesul meu se judeca nu in 2012 ci in 1950? Principiul, oricum, era acelasi - `excluderea din societate`...", scrie Adrian Nastase pe blog.

 Nastase sugereaza apoi ca si el este tinut in celula tot din motive politice. De altfel, postarea sa se intituleaza "Fortul 13 bis de la Jilava".

 "Am descoperit, recent, ca eu nu sunt tinut in inchisoare pentru afisele din 2004, ci pentru opiniile mele de astazi, exprimate pe blog sau in presa", incheie fostul premier, fara a oferi mai multe detalii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
502

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
199

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...