Nastase: "Participarea pe liste separate a PSD si PNL ar putea genera opinii diferite fata de guvernare"

Nastase: "Participarea pe liste separate a PSD si PNL ar putea genera opinii diferite fata de guvernare"
O eventuala participare a partidelor din coalitia de guvernare pe liste separate la alegerile europarlamentare ar putea crea tentatia prezentarii unor aspecte legate de guvernare in mod diferit, a declarat fostul premier Adrian Nastase, pentru ziare.com.

Totodata, apreciaza acesta, exista speranta ca, prin clarificarea votului, coalitia de guvernare sa fie revalidata, alaturi de posibilitatea reasumarii unei abordari ideologice. In opinia fostului presedinte al PSD, alegerile europarlamentare nu vor oferi ocazia unor discutii despre Europa sau despre probleme europene.

"Nu se intampla lucrul acesta nici in alte tari. Pana la urma, la alegerile europarlamentare se va discuta tot despre guvern, tot despre guvernare, tot despre lideri politici. Este oarecum cinic ce spun, dar sa nu ne facem iluzii ca temele vor fi altele. De aceea, in opinia mea, participarea pe liste separate va crea o anumita tentatie pentru reprezentantii acestor liste - vorbesc de cei din coalitia guvernamentala - sa prezinte chestiunile de guvernare in mijlocul guvernarii intr-un mod diferit, ceea ce cred, nu este un lucru extrem de pozitiv si in plus risca ca creeze premisele unor concluzii de un anumit ordin in perspectiva alegerilor prezidentiale", a subliniat Adrian Nastase.

Potrivit acestuia, rezultatele la europarlamentarele din 2014 ar putea pune in discutie la nivel local o anumita premisa de la care s-a pornit - aceea de egalitate, de paritate in alocarea unor posturi.

"Si, daca rezultatele vor fi diferite fata de prezumtia initiala, vor incepe comentarii la nivel local pentru corectarea situatiei referitoare la posturi si exista riscul de a reincepe o discutie despre alocarile de functii si asa mai departe. Aceasta este partea sa spunem pesimista. Exista si speranta ca, in felul acesta, prin insumarea, prin clarificarea votului se va revalida coalitia de guvernare si de asemenea exista posibilitatea de reasumare a unei abordari ideologice. Vom vedea daca va prevala partea sa spunem pesimista si vor aparea aceste riscuri de care am vorbit sau elementele pozitive - care de asemenea sunt inerente in aceasta abordare - vor fi cele care vor domina analiza pe care o vom face dupa alegerile europarlamentare", a conchis fostul premier.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
228

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
215

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
313

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...