„Nașii” CFR intră în era internetului: Vor putea verifica și emite bilete online

„Nașii” CFR intră în era internetului: Vor putea verifica și emite bilete online

„Nașii” CFR intră în era internetului, urmând să fie dotați cu dispozitive inteligente. Cu noile sisteme conectate la internet, controlorii companiei naționale de căi ferate vor putea verifica și emite bilete online, la fel ca frații lor din țările civilizate.

Alături de angajații Poștei Române, cei ai CFR nu au fost adaptați pentru revoluțiile tehnologice apărute pe bandă rulantă în acest secol. Nașii CFR trec conștiincioși prin vagoane și compostează biletele cartonate, sau doar mâzgălesc expert un X cu pixul pe cele tipărite la imprimantă pe o coală A4. Nu pot verifica însă dacă acestea sunt emise de sistemul CFR sau dacă au fost falsificate prin nenumăratele mijloace care astăzi sunt chiar și la îndemâna preșcolarilor.

Această situație se va schimba în curând, relatează promotor.ro, după ce CFR a lansat o licitație pentru achiziționarea de dispozitive conectate care vor permite accesarea bazei de date a biletelor. Controlorii CFR vor ști astfel în câteva secunde dacă biletul este valabil sau fals și vor putea să emită un bilet electronic la fel de rapid.

Licitația a fost câștigată de Orange și se va începe implementarea. Nu mai puțin de 4.450 de aparate de scanare și imprimante mobile, precum și servicii aferente (soluție MDM și transmisii de date mobile) for fi furnizate pentru dotarea “Nașilor”, a anunțat și profit.ro. Estimat la 10,13 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani, contractul a fost atribuit pentru 10,05 milioane de lei, fără TVA.

 

Spune-ne opinia ta